28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Cumhuriyet muhabirinin "hedef gösterme" davası

Cumhuriyet muhabirinin "hedef gösterme" davası - "Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme" suçundan hakkında dava açılan Cumhuriyet gazetesi muhabiri Canan Coşkun'a 2 yıl 3 ay hapis cezası verildiİSTANBUL (AA) - Cumhuriyet gazetesi muhabiri Canan Coşkun, "Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme" suçundan yargılandığı davada, 2 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

19.07.2018 - 16:06

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanık Canan Coşkun ile avukatı katıldı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve bazı gazeteciler de izleyici olarak duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan Coşkun, geçmişte kısıtlı soruşturma dosyalarıyla ilgili haberler yazdığını ve bunların dava konusu yapılmadığını savunarak, beraatini talep etti.

Sanık avukatının da savunmasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Coşkun'a Terörle Mücadele Kanunu'nun 6/1 maddesinde belirtilen "Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme" suçundan 2 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Sanığın duruşmalarda olumsuz gözlenen tutum ve davranışları ile eyleminden dolayı pişmanlık duymadığına kanaat getiren heyet, verilen cezada indirime gidilmesine yer olmadığına hükmetti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, terör örgütü DHKP/C'ye yönelik soruşturma kapsamında "tanık" olarak beyanda bulunan bir kişinin kimliğini açıkladığı gerekçesiyle Coşkun'un "Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme" suçundan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.