20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Dağ Kayağı Dünya Kupası

Dağ Kayağı Dünya Kupası - Organizasyonun üçüncü ayak yarışları Erzincan'da başladı - Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Başar: "Çalışmaların sonucunda Dünya Kupası'na ev sahipliği yapma imkanı bulduk.

11.02.2017 - 15:13
Bu da bizim açımızdan çok önemli ve gurur verici" - ISMF Sportif Direktörü Veinon: "İlk defa Türkiye'ye geldim. Çok mutluyum. Buradaki konukseverlik mükemmeldi"


ERZİNCAN (AA) - Dağ Kayağı Dünya Kupası'nın üçüncü ayak yarışları (Ergan 2017) Erzincan'da başladı.

Ergan Dağı'ndaki bin 710 rakımlı Günübirlik Tesisleri'nin bulunduğu alandaki açılış törenine Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Uluslararası Dağ Kayağı Federasyonu (ISMF) Sportif Direktörü Rebecca Veinon, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ersan Başar, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve gondol tipi teleferikle bölgeye gelen sporcular ile vatandaşlar katıldı.

Türkiye'nin yanı sıra İtalya, Fransa, İspanya, Andorra, Slovakya, Bulgaristan ve İran'dan gelen 36 sporcunun katıldığı yarışlar Başar'ın verdiği startla başladı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Başar, burada yaptığı açıklamada, organizasyonun Türkiye açısından önemli olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bu şampiyona ülkemiz açısından da çok önemli. Dağ kayağı olimpik olma yolunda bir branş. Özellikle bizim federasyonumuzun ana branşlarından biri. Yıllardır dağ kayağı yapıyoruz ama yarışmalara 10 yıldır katılıyoruz. Ülkemizde bunu yaygınlaştırmak için birçok çalışma yapıldı. Bugün de bu çalışmaların sonucunda Dünya Kupası'na ev sahipliği yapma imkanı bulduk. Bu da bizim açımızdan çok önemli ve gurur verici."

Organizasyona 8 ülkeden 36 sporcunun katıldığını vurgulayan Başar, şunları kaydetti:

"Dağ kayağı pist dışında yapılan bir spor. Yarışmacılar şu anda pist olmayan yerlerde yarışıyorlar. Zorlu etapları geçiyorlar. Hep yukarı çıkıyorlar. Bazı etaplarda kayakları sırtlarına alarak Ergan Dağı'ndaki kayalara tırmanıyorlar. Daha sonrasında kayaklarını takıp diğer parkurlara geçiyorlar. Çok komplike bir spor, içinde kayağı barındırıyor, büyük oranda dağcılığı barındırıyor. Yüksek oranda da mukavemet ve güç gerektiren bir spor branşı."

ISMF Sportif Direktörü Veinon da gösterilen konukseverlik nedeniyle çok memnun olduğunu ifade etti.

İlk defa Türkiye'de gerçekleştirilen bu organizasyonda görev alan herkese teşekkür eden Veinon, şunları aktardı:

"Dağ kayağı genellikle pistte değil, pist dışında bol karda yapılır ama kolaylık açısından genellikle kayak tesislerine yakın şekilde gerçekleştirilir. Burası çok güzel bir alan ve kayak tesisi yöneticilerine iş birliklerinden dolayı teşekkür ederim. Yıllardır organizasyonda yer alan bazı insanları tanıyorum. İlk defa Türkiye'ye geldim. Çok mutluyum. Buradaki konukseverlik mükemmeldi. Sadece benim için değil takımdaki diğer elemanlar için de burada gösterilen konukseverlik ve yardımseverlik inanılmazdı."

Çok sayıda yabancı basın mensubunun da izlediği organizasyon yarın sona erecek.