25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Değirmençay Barajı'nın sözleşmesi imzalandı

Değirmençay Barajı'nın sözleşmesi imzalandı - DSİ Genel Müdürü Acu: - "Projeyle Erçel Deresi üzerinde yüksek basınçlı borulu sulama sistemi ile 31 bin 310 dekar zirai arazinin sulanması ve çevre yerleşimlerin 2060 yılına kadar içme suyu ihtiyacı karşılanacaktır"ANKARA (AA) - Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce (DSİ), Mersin'de yapılacak Değirmençay Barajı'nın sözleşmesi törenle imzalandı.

21.07.2017 - 17:47

DSİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Genel Müdür Murat Acu, imza töreninde yaptığı konuşmada, Değirmençay Barajı'nın Mersin'in 30 kilometre kuzeybatısında yapılacağını belirtti.

Acu, "Proje ile Erçel Deresi üzerinde yüksek basınçlı borulu sulama sistemi ile 31 bin 310 dekar zirai arazinin sulanması ve çevre yerleşimlerin 2060 yılına kadar içme suyu ihtiyacı karşılanacaktır." ifadelerini kullandı.

Mersin'in tarım alanında Türkiye'nin önde gelen kentlerinden olduğuna dikkati çeken Acu, sulamanın tarımdaki önemini anlattı.

Projenin, Mersin'in en büyük barajı özelliğini taşıyacağını bildiren Acu, şunları kaydetti:

"Geçimin meyvecilikle sağlandığı Değirmençay'da sulanabilen tarım arazisinin artması ile yörenin çehresi değişecek ve vatandaşımızın refah düzeyi yükselecektir. Böylece vatandaşımız kazanacak, vatandaşımız kazanınca da ülkemiz kazanacaktır. Diğer taraftan, yöredeki yerleşim yerlerine memba kalitesinde içme suyu temin edilerek vatandaşımızın daha sağlıklı yaşamasına katkı sağlanacaktır. Bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan ile Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

İmza törenine DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ergün Üzücek, DSİ Barajlar ve HES Dairesi Başkanı Dinçer Aydoğan ve yüklenici firma yetkilileri de katıldı.