28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Demokrasi nöbetleri

Demokrasi nöbetleri - Tokat, Amasya, Çankırı, Çorum ve Kastamonu'da demokrasi nöbetine devam edildi - Çankırı'da vatandaşlar yağmurun altında nöbet tuttuTOKAT (AA) - Tokat, Amasya, Çankırı, Çorum ve Kastamon'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında demokrasi nöbeti sürdürüldü.

16.07.2017 - 23:46

Tokat'ta ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, tekbir getirerek, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, 15 Temmuz hain darbe girişimini anlatan görüntüler izlendi.

Demokrasi nöbetinin devam ettiği alana çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca stantlar kuruldu ve vatandaşlara çay dağıtıldı.

Nöbete Tokat Valisi Ömer Toraman, AK Parti Tokat Milletvekili Coşkun Çakır, Garnizon Komutanı Albay Aykut Biçeroğlu, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

- Amasya

Amasya'da Yavuz Selim Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerindeki bayraklarla, "Vatan sana canım feda", "Recep Tayyip Erdoğan", "FETÖ'ye idam", "Millet burada, FETÖ'cüler nerede" sloganları attı.

Darbe girişiminde şehit olanlar ve gaziler için dua eden vatandaşlar, zaman zaman tekbir getirdi.

Amasya Valisi Osman Varol, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve bazı protokol üyeleri de demokrasi nöbetine katıldı.

Meydandakilere belediye ile çeşitli firmalar tarafından yiyecek ve içecek ikram edildi.

- Çankırı

Çankırı'da vatandaşlar demokrasi nöbetini yağmur altında tutmaya devam etti.

Milli İrade Meydanı'nda devam eden demokrasi nöbetinde, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahi dinletisi gerçekleştirildi. Akşam saatlerinde başlayan yağmura rağmen vatandaşlar duraklara ve bina altlarına sığınarak demokrasi nöbetini sürdürdü.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, AA muhabirine, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın emriyle saat 00.00'a kadar nöbet tutmaya devam edeceklerini söyledi.

Akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmura rağmen demokrasi nöbetine devam ettiklerini belirten Dinç, "Yağmura rağmen vatandaşlarımız kendilerini muhafaza ederek nöbete devam ediyor. Bu da vatandaşımızın sadakatini, imanını, ihlasını, bu işe verdiği önemi ve liderine olan bağlılığını en güzel şekilde ortaya koyuyor." diye konuştu.

Vatandaşlardan Batuhan Ünal da yağmur çamur dinlemeden demokrasi nöbetine devam ettiklerini söyledi.

Demokrasi nöbeti için Milli İrade Meydanı'na gelenlerden Ali Barışkan da Türk milletini hiçbir engelin durduramayacağını, yağmura rağmen demokrasi nöbetlerine devam edeceklerini vurguladı.

- Çorum

Çorum'da vatandaşlar, Hürriyet Meydanı'ndaki demokrasi nöbetine devam etti.

Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanda bir araya gelen vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılan programda, alana kurulan ekranlara FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişimini anlatan görüntüler yansıtıldı. FETÖ aleyhine slogan atan vatandaşlar, zaman zaman tekbir getirdi.

İl Müftülüğü görevlilerince ilahi dinletisinin sunulduğu programda, İl Müftüsü Ahmet Akın şehitler ve ülkenin bekası için dua etti.

Nöbete Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu'nun yanı sıra kurum müdürleri ile siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı.

- Kastamonu

Kastamonu'da, Cumhuriyet Meydanı'nda yapılması planlanan program, şiddetli yağış nedeniyle Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Saygı, duruşu, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, İl Müftüsü Osman Aydın ve din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim okundu.

Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'u hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi.

Ülkenin tarih boyunca birçok saldırıya maruz kaldığına ancak 15 Temmuz'un bunlardan farklı olduğuna işaret eden Karahasan, "O gece Pensilvanya'dan yönetilen ve yıllardır insanımızın içine sızmış bir grup, Türk milletini bölmeye, istiklal ve istikbalini yönetmeye çalıştı." dedi.

AK Parti İl Başkanı Halil Uluay da selamlama konuşması yaptı.

Kastamonu Belediyesince hazırlanan 15 Temmuz konulu tiyatro gösterisi sunuldu.