28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal:

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal: - "Maalesef bugün Türkiye gerçek gündemini konuşamayan bir ülkedir.

25.03.2017 - 16:30
Gerçek meselelerini hem demokratik hem hukuki kanallar içerisinde hem de toplumsal zeminde konuşmamamız için bilerek, isteyerek engellerin de oluştuğu ortadadır"

ÇANAKKALE (AA) - Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Maalesef bugün Türkiye gerçek gündemini konuşamayan bir ülkedir. Gerçek meselelerini hem demokratik hem hukuki kanallar içerisinde hem de toplumsal zeminde konuşmamamız için bilerek, isteyerek engellerin de oluştuğu ortadadır." dedi.

Uysal, partisinin Çanakkale İl Başkanlığınca Çanakkale Belediyesi Türkan Saylan Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda, partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Ülkenin pek çok meselesinin olduğunu belirten Uysal, "Can alıcı, can yakıcı, memleketimizin, milletimizin önünde duran pek çok konumuz var. Maalesef bugün Türkiye gerçek gündemini konuşamayan bir ülkedir. Gerçek meselelerini hem demokratik hem hukuki kanallar içerisinde hem de toplumsal zeminde konuşmamamız için bilerek, isteyerek engellerin de oluştuğu ortadadır." diye konuştu.

Uysal, uygulanan politikaların yanlış olduğunu ileri sürerek, Türkiye'nin bunun sonucu olarak içeriden ve dışarıdan operasyona açık hale getirildiğini savundu.

Anayasa değişikliğine ilişkin 16 Nisan'daki halk oylamasına da değinen Uysal, şunları kaydetti:

"Anayasa değişikliğiyle beraber milletin akışının, tarihsel çizgisinin ötesinde bir tek adam rejimini, Türkiye'nin kurtuluş yolu olarak, 15 yıllık iktidarları vesilesiyle Türkiye'yi içine düşürdükleri beka sendromundan kurtarmak, kendi varlıklarını kaçınılmaz bir kadere dönüştürmek için bizim yegane alternatifimiz haline getirmek istiyorlar. İşte bugün açık yüreklilikle hepimiz hep bir ağızdan Çanakkale'de 'hayır' diyerek bir vatanın sahibi olduğumuz gibi, yeniden bugün de bir olarak, tek yumruk olarak 'hayır' diyerek yeniden bu ülkenin sahibi olacağız."