23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

"Deneme sınavlarının kağıtları gün sonunda yakılıyordu"

"Deneme sınavlarının kağıtları gün sonunda yakılıyordu" - Gümüşhane'deki FETÖ/PDY davasında, örgüt içinde lise öğrencilerinden sorumlu olduğu iddia edilen kişinin yargılanmasına devam edildi - Duruşmada, tanık S.

28.09.2017 - 18:16
Ç'nin polislik sınavına hazırlanan öğrencilere uygulanan deneme sınavlarının kağıtlarının gün sonunda yakıldığına ilişkin beyanları dikkati çekti - S.Ç: - "Denemeleri bir kez benim yaktığım doğrudur. Denemeler gün sonunda yakılıyordu. Polis Meslek Yüksek Okulunu kazanan kişilerin telefon numaralarını T.Y. bana verdi"

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik açılan davada, polislik sınavına hazırlanan öğrencilere uygulanan deneme sınavlarının yakılarak yok edildiği tanık ifadelerine yansıdı.

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyeliği" iddiasıyla tutuklu sanık T.Y, avukatı ve yakınları katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanık, üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, FETÖ okullarında "ekmek parası" için çalıştığını ve örgütsel bir bağlantısının bulunmadığını ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, sanığın savunmasının ardından "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla Gümüşhane E Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan tutuklu tanık S.Ç'yi dinledi.

S.Ç, ifadesinde, T.Y'nin örgüt içinde lise öğrencilerinden sorumlu olarak görev yaptığını ve birçok geziye beraber katıldıklarını anlattı.

- "Denemeleri bir kez benim yaktığım doğrudur"

Tutuklu tanık, örgüt yurtlarındaki polislik sınavına hazırlanan öğrenciler için yapılan deneme sınavlarının kağıtlarının gün sonunda yakıldığını belirterek, "Sanık dersanede coğrafya öğretmeni olarak çalışıyordu. Osman Soydaş Yurdu'nda program oldu. Ben başlarında bulundum. T.Y. ile koordineli hareket ettik. Denemeleri bir kez benim yaktığım doğrudur. Denemeler gün sonunda yakılıyordu. Polis Meslek Yüksek Okulunu kazanan kişilerin telefon numaralarını T.Y. bana verdi." dedi.

T.Y, tanık S.Ç'nin beyanlarını kabul etmedi.

Sanık avukatı, iddianamenin müvekkilinin isnat edilen suçu işlediğine dair somut delillerden uzak olduğunu savunarak tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, aranın ardından sanığın kaçma şüphesinin bulunması ve bu bağlamda adli kontrol şartlarının yetersiz kalacağı gerekçesiyle tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.