23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

"Dere ıslahlarını hayata geçiriyoruz"

"Dere ıslahlarını hayata geçiriyoruz" - DSİ Genel Müdürü Acu: "Son yıllarda sırasıyla estetiği, emniyeti ve ekonomiyi ön plana çıkaran dere ıslahlarını hayata geçiriyoruz"GİRESUN (AA) - DSİ Genel Müdürü Murat Acu, son yıllarda estetiği, emniyeti ve ekonomiyi ön plana çıkaran dere ıslahlarını hayata geçirdiklerini bildirdi.

18.04.2018 - 12:04

Acu, yaptığı yazılı açıklamada, DSİ Genel Müdürlüğünce Giresun’da son yıllarda yapılan devasa yatırımlar ile kentin ihya edildiğini belirtti.

Özellikle yapılan taşkın koruma tesisleri ile Giresun il ve ilçelerinde taşkın riskinin azaltıldığını vurgulayan Acu, bu kapsamda Tirebolu ilçesi Harşit Vadisi ıslahı ikinci kısım taşkın kontrol inşaatında çalışmaların hızla devam ettiğini ve projenin 2019 yılı içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini aktardı.

Acu, "Son yıllarda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla estetiği, emniyeti ve ekonomiyi ön plana çıkaran dere ıslahlarını hayata geçiriyoruz." ifadesini kullandı.

Çalışmaların şehir merkezleri ve ilçelere ayrı bir güzellik katılacağını belirten Acu, şu değerlendirmede bulundu:

"Bunu yaparken belediyeler ile beraber aynı zamanda mesire alanları da meydana getirmeyi hedefliyoruz. Örnek vermek gerekirse Afyonkarahisar’da yaptığımız ıslah çalışmasının ardından belediye tarafından yapılan rekreasyon çalışması ile gerçek ismi 'Akarçay' olan ama pis kokusu ve kötü görüntüsü 'Kokarçay' olarak bilinen dereyi vatandaşın uğrak yeri haline getirdik."

Acu, Karadeniz Bölgesi'nde de bu çalışmalara özel önem verdiklerini vurgulayarak, "Derelerin birden bire yağan yağmurların akışa geçmesini önlemek için tersip bentleri ve göletler yapıyoruz. Çok güzel bir manzara ortaya çıkıyor. Uzungöl'de tamamladığımız Solaklı Vadisi o bölgede adeta pırlanta gibi parlayan bir vadi oldu. Artvin’de 'Çoruh Park' gene aynı şekilde Artvin'e değer katan bir tesis oldu." açıklamasını yaptı.