25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Dere yatağına düşen dana kurtarıldı

Dere yatağına düşen dana kurtarıldı - Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde, dere yatağına yuvarlanan dana, itfaiye ekipleri ve vatandaşlarca kurtarıldıKOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde, dere yatağına yuvarlanan danayı, itfaiye ekipleri ile vatandaşlar kurtardı.

18.02.2017 - 23:19

Alınan bilgiye göre, Yeşilyurt Mahallesi Gurur Sokak'ta ikamet eden Berat Pehlivanoğlu'na ait 1 yaşındaki dana, otladığı sırada sonucu yaklaşık 70 metreden dere yatağına yuvarlandı.

Ağaçlara takılarak durabilen danayı bulunduğu yerden çıkaramayan Pehlivanoğlu, itfaiyeyi arayarak yardım istedi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri ile vatandaşlar, yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından danayı demirden yapılan sedyeye bağlanan halatlar yardımıyla çekerek kurtardı.

Pehlivanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 yaşındaki danayı ahırda beslediklerini, havanın güzel olması nedeniyle ilk kez dışarı otlatmaya çıkardıklarını söyledi.

Dananın sendelemesinin ardından dere yatağına doğru yuvarlanmaya başladığını ifade eden Pehlivanoğlu, "Biz kendi imkanlarımızla kurtarmak için 1 saat uğraştık ama başaramadık. Sonra itfaiyeyi aradık. Ekipler ve komşularımın yardımıyla danamı sağ salim kurtardık. İtfaiye ekiplerine ve komşularıma teşekkür ediyorum." dedi.