18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Dersliklere 15 Temmuz şehitlerinin ismi verildi

Dersliklere 15 Temmuz şehitlerinin ismi verildi - FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olanların isimleri, Muş Merkez Şeker Fabrikası Ortaokulundaki dersliklerde yaşatılıyor - Okul Müdürü Umur: - "Minnet ve şükranla anma ve onların isimlerini yaşatma adına, şehitlerin isimlerini dersliklerimize verdik"MUŞ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olanlardan 15'inin ismi, Muş Merkez Şeker Fabrikası Ortaokulundaki derslikler ile idari birimlere verildi.

13.02.2017 - 16:47

Okul idaresinin aldığı kararla darbe girişiminde şehit düşen başta Ömer Halisdemir olmak üzere 15 şehidin ismi derslikler ile idari birimlerde yaşatılıyor.

Okul Müdürü Erkan Umur, gazetecilere yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olanların isimlerinin dersliklere verilmesi konusunda idare olarak karar aldıklarını söyledi.

Umur, 15 Temmuz hain darbe girişiminin öğrencilere daha iyi anlatılması amacıyla böyle bir projeyi geliştirdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Amacımız ülkemizde veya dünya tarihinde görülmemiş derecede büyük olan bu hain hareketi öğrencilerimizin daha iyi anlaması, bunu idrak edip daha sonraki kalkışmalara karşı uyanık olmalarını sağlamaktır. Hain darbe girişiminde 248 şehit, binlerce gazi verdik. Minnet ve şükranla anma ve onların isimlerini yaşatma adına, isimlerini dersliklerimize verdik. 9 sınıfımız var ve hepsine ayrı isimler verdik. Din kültürü sınıfımıza Ömer Halisdemir'in ismini verdik. İngilizce sınıfımızın adını şehit Erol Olçak dersliği olarak değiştirdik. Personel odalarımıza da şehitlerimizin adını verdik. Bu proje öğrencilerimizi olumlu yönde etkiledi."

Müdür Yardımcısı Ebru Dost Furuncu da dersliklerin kapısına şehitlerin fotoğraflarını ve isimlerini astıklarını dile getirerek, bu şekilde öğrencilerin bilinçlenmesine katkı sağladıklarını kaydetti.

Okulun 8. sınıf öğrencisi Duygu Çakmak, vatan hainlerinin 15 Temmuz'da yaptığı darbe girişimine çok üzüldüklerini dile getirerek, "Vatan hainlerinin bu insanları öldürmeye hakları yoktu. Vatana ihanet etmek gerçekten büyük bir suç. Öğretmenlerimizin hazırladığı projeyle şehitlerimizin isimlerinin okulumuzda yaşatılmasına çok sevindik." dedi.