28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Deve güreşlerinin tanıtımı için deve ve atlarla şehir turu

Deve güreşlerinin tanıtımı için deve ve atlarla şehir turu DENİZLİ (AA) - Denizli'de yarın düzenlenecek deve güreşlerine katılmak üzere şehre gelenler develeri ve cirit atlarıyla şehir turu attı.

25.02.2017 - 17:39

Denizli'de bu yıl ikincisi düzenlenecek Geleneksel Deve Güreşleri'nin tanıtımı için çeşitli kentlerden gelen katılımcılar, develeri ve cirit atlarıyla Bayramyeri'nden Delikliçınar Meydanı'na kadar trafiğe kapatılan Gazi Bulvarı'nda düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Bayraklarla süslenen deve ve atlarla yapılan şehir merkezindeki yürüyüşte ilginç görüntüler ortaya çıktı. Vatandaşlar, develerin yanında fotoğraf çektirdi.

Organizasyon sorumlusu Mehmet Uz, Denizli kent merkezinde deve güreşlerini 40 yılın ardından geçen yıl tekrar başlattıklarını belirterek bölgede bu geleneğin çok eskiye dayandığını ifade etti.

Geçen yıl düzenledikleri deve güreşlerine yaklaşık 20 bin kişinin katıldığını hatırlatan Uz, şunları söyledi:

"Dışarıdan gelen deveciler, develerinin böyle bir statta yarıştıkları için çok memnun. Bu bizim Yörük kültürümüz. Bu iş, Ege, Akdeniz ve Marmara'da her hafta olan bir güreş. Ne mutlu bize de bu nasip oldu. Bunu devam ettireceğiz. Asıl amacımız bir ve beraber olmak. Biz herkesi örnek alıyoruz ama hiçbir zaman geçmişimizi örnek almıyoruz. Bu işleri biz öne çıkarmak istiyoruz. Sahiplenilsin istiyoruz. Yabancıyı örnek alacağımıza geçmişimiz olan Osmanlı kültürünü, Yörük kültürümüzü biz yaşatalım."

Çanakkale, Balıkesir, Muğla, Aydın, Antalya gibi Ege, Akdeniz ve Marmara bölgesinden 200 devenin güreşeceğini, güreşten önce atlarla gösteri yapılacağını bildiren Uz, Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi'nde gerçekleştirilecek etkinlik için Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a teşekkür etti.