17 Nisan 2024 Çarşamba / 9 Sevval 1445

Devlet desteğiyle kurduğu serayla evini geçindiriyor

Devlet desteğiyle kurduğu serayla evini geçindiriyor - Van'da eşi cezaevinde olan ve devlet desteğiyle sera kuran Cahize Ürün, yetiştirdiği sebzeleri satarak 5 çocuğunun masraflarını karşılıyor - Ürün: - "İlkbaharda yeşil soğan, turp, roka, yaz döneminde ise domates ile salatalık üretimine başladım.

23.09.2017 - 11:20
Yılda 4 defa ürün alıyorum. Üretimim çok güzel gidiyor. İlimizdeki birçok yerde satışlarımı gerçekleştiriyorum"

VAN (AA) - YUSUF SOYALP - Van'ın Edremit ilçesinde Cahize Ürün, devlet desteğiyle kurduğu serada yetiştirdiği ürünleri satarak 5 çocuğuna bakıyor.

Bakacak Mahallesi'nde yaşayan ve eşi cezaevinde olan Ürün, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında aldığı 30 bin lira hibe desteğiyle geçen yıl evinin yanında kiraladığı 500 metrekarelik alanda sera kurdu.

Serada mevsimine göre domates, salatalık, biber, yeşil soğan, turp, roka gibi ürünler yetiştiren Ürün, bu sebzeleri market ve pazar esnafına satarak, 5 çocuğuna bakıyor.

Ürün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarına bakmak için büyük çaba gösterdiğini söyledi.

Bu kapsamda önce Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunca (TKDK) verilen seracılık kursuna katıldığını anlatan Ürün, daha sonra aldığı devlet desteğiyle kendi işini kurduğunu ifade etti.

- "Hem evimi geçindiriyorum hem iş sahibi oldum"

Serayı kurduktan sonra çalışmalarına başladığını anlatan Ürün, şöyle konuştu:

"Kursta aldığım eğitimi seramda uygulamaya başladım. İlkbaharda yeşil soğan, turp, roka, yaz döneminde ise domates ile salatalık üretimine başladım. Yılda 4 defa ürün alıyorum. Üretimim çok güzel gidiyor. İlimizde birçok yerde satışımı gerçekleştiriyorum. Bunun için çok mutluyum."

Eşinin cezaevine girmesinin ardından evini geçindirmek durumunda kaldığını belirten Ürün, eşinin yokluğunda seracılıkla hem evinin geçimini sağladığını hem de iş sahibi olduğunu söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Görentaş ise Genç Çiftçi Projesi'nin 2016 yılında başladığını anımsattı.

Projenin 3 yıl devam edeceğini vurgulayan Görentaş, "Bu seramızın elde ettiği başarı, projenin başarıya ulaştığını gösteriyor. Projemizin amacına ulaşması ve ilerleyen süreçte çiftçimizin serasını büyütme talebi, bizler için sevindirici bir durum." dedi.