28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

"Devletimiz bize her türlü imkanı ve desteği veriyor"

"Devletimiz bize her türlü imkanı ve desteği veriyor" - İşitme Engelliler Milli Futbol Takımı Kaptanı Soner Balcı: "Olimpiyatların evimizde olması büyük avantaj" - "İlk defa böyle bir açılış gördüm.

20.07.2017 - 11:50
Şaşırdık ve tüylerimiz diken diken oldu. Bu organizasyonu yapan devletimize teşekkür ederiz"

SAMSUN (AA) - SÜHA GÜR - Samsun'da düzenlenen 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda, Milli Futbol Takımı'nda kaptan olarak görev yapan Soner Balcı, "Devletimiz bize her türlü imkanı ve desteği veriyor." dedi.

Soner Balcı, 3-1 kazandıkları Suudi Arabistan müsabakasının ardından, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Olimpiyatlarının havasının çok farklı olduğunu anlatan Soner, "Avrupa ve dünya şampiyonu olan bir takımız ama olimpiyatlar çok farklı. Burada çok güçlü takımlar yer alıyor. Olimpiyatların çok farklı bir havası var ve bunun nedenini anlayamıyoruz. Olimpiyatların evimizde olması büyük avantaj. Devletimiz bize her türlü imkanı ve desteği veriyor. Bizi motive ve mutlu edecek etkinlikler oluyor. Çok rahat ve iyi bir ortam var." ifadelerini kullandı.

Daha önce başka şampiyonalar da gördüğünü ama bu ortamı hiç bir yerde yaşamadığını vurgulayan Soner, şunları aktardı:

"Çok memnun olduk. İlk defa böyle bir açılış gördüm. Şaşırdık ve tüylerimiz diken diken oldu. Bu organizasyonu yapan devletimize teşekkür ederiz. Diğer takımlardan arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Onlar da bu ortamı ve atmosferi görünce çok şaşırdılar. Türkiye'nin en iyisini yaptığını ve çok beğendiklerini söylediler. Onların beğenisi de bizim çok hoşumuza gitti. Onları misafir ettiğimiz için de çok memnunuz."


- "Hedefimiz şampiyonluk"


Soner Balcı, daha önce Avrupa ve dünya şampiyonluklarına ulaştıklarını hatırlatarak, tek hedeflerinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu belirtti.

Antalya'da yaşadığını ifade eden Serkan, Türkiye'nin işitme engelliler sporu konusunda çok yol katettiğini dile getirdi.

Başka ülkelere gittikleri zaman aradaki farkı gördüklerini vurgulayan Serkan, "Biz burada onlara göre daha çok zaman ve çalışma sergiliyoruz. Eskiye göre daha çok imkanımız var. Yurt dışından bize baktıkları zaman çok iyi durumda olduğumuzu söylüyorlar. 'Devlet size iyi destek veriyor, biz kendi imkanlarımızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz' diyorlar. Bu yüzden devletimize tekrar teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.