16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Deyrizor'da terör örgütü YPG/PKK işgaline karşı gösteriler

Deyrizor'da terör örgütü YPG/PKK işgaline karşı gösteriler - Suriye'nin Deyrizor ilinde YPG/PKK işgalindeki bölgelerde, örgütün çıkarılan petrolü çalmasını protesto amacıyla gösteriler düzenlendi - Göstericiler, YPG/PKK'nın topraklarını işgale son vermesini istediANAKRA (AA) - Suriye'nin Deyrizor ilinde terör örgütü YPG/PKK'nın işgali altında yaşayan siviller, örgütün yolsuzluklarına karşı düzenledikleri gösterilerde, topraklarına işgalin son bulmasını istedi.

25.04.2019 - 14:48

Deyrizor'daki yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Suriye'nin Irak sınırına hakim Deyrizor ilinden YPG/PKK'lı teröristlerin işgalinde bulunan kuzey kırsaldaki El-Busayra ilçesi ile doğu kırsaldaki El-İzbe beldesi ve El-Hasin köyünde dün ve bugün, örgüt karşıtı gösteriler düzenlendi.

Örgütün bölge halkına karşı işlediği suçlar ve yolsuzluğa karşı söz konusu bölgelerde bir araya gelen yüzlerce sivil, YPG/PKK'nın topraklarını terk etmesini istedi.

YPG/PKK'lı teröristler, El-İzbe ve El-Hasin'deki gösterileri, katılan bazı sivilleri alıkoyarak önlemeye çalıştı.

Göstericiler, taşıdıkları pankart ve dövizlerde ayrıca bölgede güvenliğin sağlanması ve terör örgütünün buradan çıkarılan petrolü çalmasına son vermesini istedi.

Arapların yoğun olarak yaşadığı söz konusu bölgeler, 2017 yılından bu yana terör örgütü YPG/PKK işgali altında bulunuyor.