28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Dezavantajlı çocuklara tarihi mekanlar gezdiriliyor

Dezavantajlı çocuklara tarihi mekanlar gezdiriliyor - Görevlendirme yapılan Mardin Büyühşehir Belediyesi, "Şehrimi Tanıyorum Projesi" kapsamında evinden araçla aldığı dezavantajlı çocuklara tarihi mekanları tanıtıyorMARDİN (AA) - Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında, dezavantajlı çocuklara kentin tarihi mekanlarını gezdiriyor.

10.08.2017 - 13:35

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde (KHK) kararname kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin bünyesinde kurulan Mardinmasa'nın, kent genelindeki dezavantajlı çocukları, "Şehrimi Tanıyorum Projesi" kapsamında evlerinden araçla alıp, tarihi mekanları tanıtıyor.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, her hafta farklı bir ilçeden dezavantajlı çocukları alarak kentin tarihi mekanlarını gezdirdiklerini söyledi.

Bu gezilerle çocukların tarih ve kültürlerini tanımaları için önemli bir adım attıklarını belirten Yaman, "Huzuru sağladığımız şehrimize ilgi giderek artmaktadır. Bizler ilimizde yaşayan hemşehrilerimizin de tarihini ve kültürünü tanımasını istiyoruz. Özellikle çocuklarımızın bu konuda bilinçlenmesini arzu ediyoruz." dedi.

Her hafta bir ilçeden dezavantajlı çocukları Mardin'de konuk ettiklerini anlatan Yaman, "Çocuklarımızın ilimizi tanıması gerektiğine inanıyoruz. Bu sayede geleceğin gönüllü turizm elçilerinin ortaya çıkacağını biliyoruz." ifadesini kullandı.