18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Dilovası'nda kurulacak merkezde sanayiye ara eleman yetiştirilecek

Dilovası'nda kurulacak merkezde sanayiye ara eleman yetiştirilecek - MARKA desteğiyle İMES OSB, GTÜ ve KOÜ işbirliğinde kurulacak İleri Uygulamalı Mühendislik Mükemmeliyet Merkezi önümüzdeki yıl faaliyete geçecek KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Dilovası ilçesindeki İMES Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kurulacak İleri Uygulamalı Mühendislik Mükemmeliyet Merkezi ile sanayinin ara eleman sorununa çözüm bulunması amaçlanıyor.

7.09.2018 - 10:08

İMES Makine İhtisas OSB'de düzenlenen "İleri Uygulamalı Mühendislik Mükemmeliyet Merkezi Fizibilite Etüdü" çalıştayına, İMES OSB Başkanı İrfan Küçükay, Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Rektörü Muhammed Hasan Aslan, Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, kamu ve özel kuruluş yetkilisi ve akademisyenler katıldı.

Küçükay, burada yaptığı konuşmada, firmaların rekabet güçlerini artırabilmek için nitelikli üretimin şart olduğunu belirterek, bunun için de nitelikli ara eleman yetiştirmenin önemine dikkati çekti.

Günümüzde verilen eğitim sistemiyle meslek liseleri, meslek yüksekokulları ve üniversitelerden mezun olanların sanayideki iş kollarında yeterli olmadıklarını ifade eden Küçükay, şunları kaydetti:

"Eğitim sistemimizde çarpıklıklar var. Meslek okullarını bitirenlerin büyük çoğunluğu kendi işini yapmıyor. Biz bu sorunu gidermek amacıyla mükemmeliyet merkezi kurmaya karar verdik. Kuruluş aşamasında destek aldığımız Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) bize bir program açtı ve tüm kapsamlı bilgilerimizi oraya aktardı. Projeyi Kalkınma Bakanlığı'nın desteğiyle hazırladığımız için fizibilite raporumuzu da bakanlığın kuruluşuna yaptırdık. Daha sonra da gerekçelendirme raporu hazırlanacak. Projenin nihai onayı sene sonunu bulacaktır. Merkez ise 2019'da faaliyete geçecek. Binayı biz yapacağız, bunun dışında makine ekipmanlarıyla ölçüm aletleri, test cihazları ve yazılımlar MARKA tarafından hibe yoluyla karşılanacak ve toplam maliyet 12,5 milyon lira olacaktır."

En fazla 6 aylık eğitim süresi ile ara eleman yetiştirecek merkez aynı zamanda bölgedeki diğer 5 OSB'ye de hizmet verecek bir Ar-Ge merkezi işlevi görecek.

MARKA desteğiyle İMES OSB, GTÜ ve Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) işbirliğinde kurulacak İleri Uygulamalı Mühendislik Mükemmeliyet Merkezi'nin önümüzdeki yıl faaliyete geçmesi planlanıyor.