29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Diyaliz hastasının eşek sırtındaki yolculuğu sona erdi

Diyaliz hastasının eşek sırtındaki yolculuğu sona erdi ELAZIĞ (AA) - Elazığ'ın Sivrice ilçesinin Bekçitepe Köyü Çimen mezrasında yaşayan, yolu elverişli olmadığı için yaklaşık bir kilometre yolu eşek sırtında gittikten sonra ambulansa binebilen diyaliz hastası Ahmet Kılınç'ın sıkıntılı yolculuğu devletin köye yaptığı yeni yol sayesinde sona erdi.

9.07.2018 - 15:57

İl Özel İdaresi'nden yapılan açıklamaya göre, ilçeye bağlı Bekçitepe Köyü Çimen mezrasında yaşamını sürdüren diyaliz hastası Kılınç, mezrada araç yolu bulunmadığından dolayı haftanın 3 günü diyalize girebilmek için eşek sırtında bir kilometre yol gittikten sonra ambulansa ulaşıyordu.

Kılınç'ın eşek sırtında diyaliz yolculuğu çilesi, köy muhtarı Hüseyin Vural'ın Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım'a bir dilekçeyle durumu bildirmesiyle son buldu.

Vali Kaldırım'ın talimatıyla harekete geçen İl Özel İdaresi ekipleri 4 mezradan oluşan köyde yeni bir yol yaparak hem mezra sakinlerinin hem de Kılınç'ın yol çilesini sonlandırdı.

Muhtar Vural, mezraya araç giremediği için Kılınç'ın eşek sırtında bir kilometre yol gittikten sonra ambulansla hastaneye gidebildiğini belirtti.

Kılınç'ın yol soruna çözüm bulmak için durumu Vali Kaldırım'a ilettiğini ifade eden Vural, "Allah razı olsun Sayın Valimiz ilgili yerlere talimat vermiş. İl Özel İdaresi tarafından kısa sürede yeni yol yapıldı. Köyümüzün yol sorunu ortadan kalktı. Allah devletimize zeval vermesin, emeği geçenlerden Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Diyaliz hastası Kılınç ise mezraya yol yapılmasıyla sıkıntılı yolculuğunun sona erdiğini belirterek, hastaneye daha rahat gidebilmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.