28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

"Diyarbakır eğitimle şahlanacak"

"Diyarbakır eğitimle şahlanacak" - Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan: "Diyarbakır eğitimle şahlanacak.

30.10.2018 - 14:13
Diyarbakır öğreniyor. Diyarbakır eğitim konusunda hamle yapıyor. Okur yazarlıkta Türkiye birincisiyiz"

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, "Diyarbakır eğitimle şahlanacak. Diyarbakır öğreniyor. Diyarbakır eğitim konusunda hamle yapıyor. Okur yazarlıkta Türkiye birincisiyiz." dedi.

Diyarbakır'da "Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri" düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde, "Gelin hep birlikte öğrenelim" sloganıyla, bu yıl ikincisi gerçekleştirilen şenlik, Kayapınar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü halk oyunları ekibinin gösterisiyle başladı.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği şenlikte Dicle Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, meslek liseleri, İlçe Milli Eğitim müdürlükleri, 17 ilçeden Halk Eğitimi Merkezi müdürlükleri ve mesleki okullar tarafından açılan stantlarda, verilen eğitimlerle hazırlanan el emeği ürünler sergilendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, yaptığı açıklamada, şenliğe vatandaşların ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu tür etkinliklerin artırılması gerektiğini ifade eden Aslan, bu projenin amacının, el emeği göz nuru birbirinden güzel ürünleri sergilemek olduğunu belirtti.

"Burada halk eğitimdeki kursiyerlerimizin, usta öğreticilerimizin, meslek liselerinde okuyan öğrencilerimizin ne kadar başarılı olduklarını, ne kadar özverili olduklarını görüyoruz." diyen Aslan, şunları kaydetti:

"Burada çok güzel bir tablo oluştu. Artık Diyarbakır eğitimle şahlanacak. Diyarbakır öğreniyor. Diyarbakır eğitim konusunda hamle yapıyor. Okur yazarlıkta Türkiye birincisiyiz."

İl Milli Eğitim Şube Müdürü ve etkinlik sorumlusu Ebubekir Ekin, amaçlarının tüm kurum ve kuruluşların çalışmalarını halkla buluşturmak olduğunu belirtti.

Ekin kurumların, kuruluşların ne tür hizmetler sunduğunu halka tanıtmak istediklerini aktardı.

Şenliğe Çermik'ten katılan Fatih Yıldızhan, Halk Eğitim Merkezi'nde hazırladıkları ürünleri etkinlikte tanıtmak için geldiklerini belirtti.

Hüsnühat ve guaj boya ile farklı teknikleri kullanarak hazırladıkları ürünlerle etkinlikte yer aldıklarını anlatan Yıldızhan, kaybolmuş değerleri halka hatırlatmak istediklerini dile getirdi.