25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Diyarbakır'da "Dünya Kudüs Günü" etkinliği

Diyarbakır'da "Dünya Kudüs Günü" etkinliği - Etkinlik kapsamında Dağkapı Şeyh Said Meydanı'nda bir araya gelenler, açık alanda namaz kılıp Kudüs için dua etti - Özgür Kudüs Platformu Sözcüsü Tekdal: - "Siyonist işgalciler şunu çok iyi bilmeli ki istikbalde yaşayacakları mazide yaşadıklarından farklı olmayacaktır.

23.06.2017 - 23:42
Akıttıkları her Müslüman kanının, dul bıraktıkları kadınların gözyaşlarının, bombalarla katledilen bebeklerin ahının hesabını elbet bir gün verecekler"

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da Özgür Kudüs Platformu ve Mustazaflar Cemiyeti şubesince "Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla program düzenlendi.

Etkinlik kapsamında Dağkapı Şeyh Said Meydanı'nda bir araya gelenler oruçlarını birlikte açtı. Programda Kudüs ve Mescid-i Aksa için bestelenmiş ezgiler seslendirildi.

Programa katılanlar, “Kudüs Müslümanlarındır", "Kudüs günü vahdet günü", "İslami direniş kazanacak Siyonizm kaybedecek" ve "Özgür Kudüs, İsrail’siz bir dünya" yazılı dövizler taşıdı, “Zalimler için yaşasın cehennem", "Özgür Kudüs, özgür bir dünya", "İhtilafı bırak Kudüs'te birleş", "Ümmeti Kudüs için birliğe çağırıyoruz" ve "Kudüs Müslümanları bekliyor" sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan Özgür Kudüs Platformu Sözcüsü Sertaç Tekdal, Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün İslam'da özel bir yeri olduğunu söyledi.

İşgalden sonra Filistin topraklarında büyük bir zulüm ve vahşet yaşandığını belirten Tekdal, şunları söyledi:

"İsrailoğlullarının insanlığa yaşattıklarının bedelini nasıl ödediği, ilahi kelam Kur'an'da bizlere ibretlik dersler olarak anlatılırken tarih kitaplarında da ne gibi azaplara duçar oldukları yazılmaktadır. Siyonist işgalciler şunu çok iyi bilmeli ki istikbalde yaşayacakları mazide yaşadıklarından farklı olmayacaktır. Akıttıkları her Müslüman kanının, dul bıraktıkları kadınların gözyaşlarının, bombalarla katledilen bebeklerin ahının hesabını elbet bir gün vereceklerdir. Bu Allah'ın vaadidir."

Siyonistlerin İslam ümmetinin dağınıklığı ve parçalanmışlığını fırsata çevirdiğini ifade eden Tekdal, Deyr Yasin, El Halil, Cenin, Gazze ve daha nice yaşanmış katliamları, Mavi Marmara'ya karşı yapılan barbarlığı unutmamaları gerektiğini dile getirdi.

Batılı emperyalistlerin İslam coğrafyasında işledikleri cürümleri görmek gerektiğini kaydeden Tekdal, "Mimsiz medeniyetin kanlı mirasını doymak bilmez iştahla devralan ve cürümlerine devam eden zalimlerin Arapların, Türklerin, Farsların, Kürtlerin çıkarına adım atmayacaklarının da farkında olmalıyız." dedi.