29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Diyarbakır'da "Kardeşlik Parkı" yapılacak

Diyarbakır'da "Kardeşlik Parkı" yapılacak - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince, Bağlar ilçesinde atıl durumda olan 40 bin metrekarelik alan "Kardeşlik Parkı"na dönüştürülecek - Park ve Bahçeler Daire Başkanı Kılıç: - "Amacımız, vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif anlamda daha konforlu yeşil alanlara kavuşması"DİYARBAKIR (AA) - İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, atıl durumda olan alanı yeşillendirerek "Kardeşlik Parkı"na dönüştürecek.

23.09.2017 - 13:32

Daha yeşil bir kent için çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağlar ilçesi Şanlıurfa yolu üzerindeki Hamravat Konutları önündeki atıl durumda olan 40 bin metrekarelik alana park inşa edecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanı Sait Kılıç, ilk etapta alanda iş makineleri ile hafriyat çıkarma ve saha düzeltme çalışması yürüten ekiplerin, daha sonra sulama, elektrik, kanalizasyon, internet hattı gibi çalışmalara başlayacağını söyledi.

"Kardeşlik Parkı" adı verilen alanda, spor sahaları, çocuk oyun alanları, yürüyüş, gölet, koşu ve bisiklet yollarının yer alacağını kaydeden Kılıç, park için alana 3 bin 230 ağaç dikileceğini belirtti.

Parkın yapımının önümüzdeki yıl mayıs ayında tamamlamayı hedeflediklerini ifade eden Kılıç, parkta dinlenme ve eğlenme amaçlı yeşil alanların yer alacağını bildirdi.

Kılıç, çocukların daha iyi oyun yerlerine kavuşması için çalıştıklarını dile getirererek, "Amacımız, vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif anlamda daha konforlu yeşil alanlara kavuşmasıdır." dedi.