18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Diyarbakır'da "KızCode" projesi

Diyarbakır'da "KızCode" projesi - Görevlendirme yapılan merkez Kayapınar Belediyesince hayata geçirilen "KızCode" projesi kapsamında kodlama eğitimi verilen öğrenciler, yaptıkları çalışmaları sergiledi DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da görevlendirme yapılan merkez Kayapınar Belediyesince hayat geçirilen "KızCode" projesi kapsamında kodlama eğitimi verilen öğrenciler, yaptıkları çalışmaları sergiledi.

16.05.2018 - 12:34

Kayapınar Gençlik ve Kültür Merkezi'nde proje kapsamında kodlama eğitimi verilen 400 kız öğrenci için sertifika töreni düzenlendi. Program öncesi öğrencilerin çalışmalarını inceleyen Kayapınar Belediye Başkan Vekili Kaymakam Ozan Balcı, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Balcı, etkinlikte yaptığı konuşmada, dünyada teknolojik devrimin yaşandığını belirtti.

Geleceklerinin teminatı bütün çocukları sevdiklerini ve kıymet verdiklerini ifade eden Balcı, çocuklarının dünyanın bütün çocuklarıyla yarışabilmeleri, onlara ayak uydurabilmeleri ve onlarla rekabet edebilmeleri için böyle bir proje gerçekleştirdiklerini aktardı.

"Türkiye'de okuyan, çalışan, düzenli ve disiplinli olana bütün kapılar açık. Doğduğunuz yerin bir önemi yok, önemli olan çok çalışkan olmak." diyen Balcı, öğrencilerin, gelecekte hayatın her alanında yer edinebilmek için akıl ve kalplerini kullanarak kendilerini geliştirmesi gerektiğini kaydetti.

Daha sonra proje kapsamında eğitim alan öğrencilere sertifikaları verildi.