18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Diyarbakır'da "Yarınlarımız Sağlıklı Olsun Projesi"

Diyarbakır'da "Yarınlarımız Sağlıklı Olsun Projesi" - Valilik koordinasyonunda, İl Sağlık Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında, dezavantajlı kadın ve gençler tarafından hazırlanan resim ve ebru sergisi açıldı - İl Sağlık Müdürü Sait Avar: - "Bu proje ve eğitim faaliyetlerimizle sağlık bilinci oluşturma, sağlıklı yaşlanmayla ilgili olarak halkımızda farkındalık oluşturmaya çalıştık" DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da "Yarınlarımız Sağlıklı Olsun Projesi" kapsamında dezavantajlı kadın ve gençler tarafından hazırlanan resim ve ebru sergisinin açılışı yapıldı.

2.10.2018 - 15:17

Kalkınma Bakanlığının Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen, Valilik koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ile merkez Bağlar ve Sur ilçesinde dezavantajlı 2 bin 111 kadın ve liseli gence ulaşıldı.

İçkale Müzesi Saint George Kilisesi'nde serginin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Sait Avar, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Bu tür projelerle dezavantajlı gruplarda sağlık okur yazarlığı konusunda gelişme sağlamak istediklerini ifade eden Avar, "Toplumumuzda sağlık okur yazarlığında eksikliklerimiz var. Başkasının ilacını kullanmaya çalışıyoruz. Bu proje ve eğitim faaliyetlerimizle sağlık bilinci oluşturma, özellikle sağlıklı yaşam konusunda sağlıklı yaşlanmayla ilgili olarak halkımızda farkındalık oluşturmaya çalıştık." dedi.

Proje koordinatörü Dr. Fatma Özdemir de, bir yıl önce başlayan proje ile Sur ve Bağlar ilçesinde yaşayan dezavantajlı kadınlar ve lise çağındaki gençlerle çalışma yaptıklarını söyledi.

Projenin bütçesinin 200 bin lira olduğunu dile getiren Özdemir, şunları kaydetti:

"Gençlerimize ve kadınlarımıza bazı eğitimler verdik. Bu doğrultuda ergen, kadın ve çevre sağlığı konularında bu kişilere yaşadıkları çevreyle ilgili bilgiler verdik. Projemizle toplumun sağlık düzeyini yükseltmek istedik. Kadınlara kanser taramaları hakkında bilgi verdik. Kanserden korunma yollarını anlattık. Sur'da 200 kadına ulaştık. Bin 200 öğrenciye eğitim verdik.Yüz yüze eğitimler verdik. 120 kişilik spor kursları düzenledik. Kurslarımız hala devam etmekte. Sanatsal faaliyetler yaptık. Ahşap boyama, resim ve ebru kursları verdik. Proje kapsamında 50 kişiye yönelik Çanakkale ve İstanbul gezisi düzenledik. 65 kişiyle Eğil ilçemize geziye gittik. 100 kadınımızı sinemayla buluşturduk."

Özdemir, proje kapsamında çalışmaların devam edeceğini de aktardı.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı.

Açılışa Vali Yardımcısı Hasan Gökpınar, kamu kurumlarının temsilcileri, proje kapsamında eğitim alan kadın ve gençler ile vatandaşlar katıldı.