29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Doğu Akdeniz'de coşkulu 23 Nisan kutlaması

Doğu Akdeniz'de coşkulu 23 Nisan kutlaması - Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı ADANA (AA) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de düzenlenen törenlerle kutlandı.

23.04.2018 - 12:58

Adana'da, Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törendekiler daha sonra bando eşliğinde törenin yapılacağı İstasyon Meydanı'na kadar yürüdü.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, törene katılanların bayramını kutladı.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hayati Koca, yaptığı konuşmada, yurdun dört bir tarafına ve oradan dünyanın her bir bucağına bu coşkunun, heyecanın, mutluluğun dalga dalga yayılmasını dileyerek, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Konuşmanın ardından kentte düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerin verildiği törende, öğrenciler şiirler okudu.

Daha sonra halk oyunları, jimnastik ve mehter gösterileri gerçekleştirildi.

- Mersin

Mersin'de de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Merkez Yenişehir ilçesindeki Atatürk Kültür Merkezi'nde devam eden programda yaptığı konuşmada, çocukların Türkiye'nin geleceği olduğunu belirterek, bayramlarını kutladı.

Konuşmanın ardından Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge Komutanlığı Bandosu'nun çaldığı marşlara ve şarkılara, çocuklar ellerindeki Türk bayraklarıyla eşlik etti.

Çeşitli konularda düzenlenen yarışmalarda derece alanlara ödüllerinin verildiği programda, öğrenciler gösteriler sundu.

Programa Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da katıldı.

- Hatay

Hatay'daki törenler, Antakya Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan'ın çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kutlama etkinlikleri kapsamında daha sonra Hatay Valisi Erdal Ata makamını Antakya İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Zeynep Sana Gür'e bıraktı.

Ata, burada yaptığı konuşmada, bir milletin çocuklarına ne kadar önem verir ve iyi yetiştirirse yarınlarına da o derecede güvenle bakabileceğini belirterek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Ata ayrıca, koltuğuna oturan 4. sınıf öğrencisi Gür'e Hatay Valisi olarak neler yapmak istediğini sordu.

Gür de, okullarda öğrencilerin beden eğitimi dersi ve teneffüslerde düşerek yaralandığını, bunların önlenmesi için okul bahçelerine yumuşak zemin yapılmasını istedi.

Öğrenim çağındaki çocukların trafik ışıklarında peçete, su ve benzeri şeyler sattığını gördüğünü söyleyen Zeynep Sana Gür, bu çocukların okula gitmesi gerektiğini vurguladı.

Törenler daha sonra Atatürk Caddesi'nde düzenlenen kutlama programıyla devam etti.

Etkinliklerde öğrenciler hazırladıkları çeşitli gösterileri sundu.

- Osmaniye

Osmaniye'de, Valilik kampüsü içindeki Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik çelenk koydu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Buradaki törenin ardından etkinlikler Şehit Mehmet Ali Sorak Ortaokulunda devam etti.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Çelik, Türkiye Cumhuriyeti'nin dünyada çocuklara bayram hediye eden tek ülke olduğunu belirterek, Mustafa Kemal Atatürk'ün geleceğin büyükleri olan çocuklara bugünü armağan etmesinin onlara verdiği önemi gösterdiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından anaokulu öğrencilerinin dans ve halk oyunu gösterileri ilgiyle izlendi.

Tören sonunda çocukların oluşturduğu Türk Bayrağı figürü büyük alkış aldı.