28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Doğu Anadolu'da kış

Doğu Anadolu'da kış - Van, Bitlis, Muş'ta kardan yolu kapanan 99 yerleşim birimi ile ulaşım sağlanamıyorVAN (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde Van, Bitlis, Muş'ta 99 yerleşim biriminin yolu, kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

14.12.2018 - 11:08

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada Başkale'de 18, Gürpınar'da 28, Bahçesaray'da 3, Çaldıran'da 4, Gevaş'ta 2 ve Muradiye'de 2 yerleşim biriminin yolunun kar nedeniyle kapalı olduğu, ekiplerin bu yolların açılması için çalışmalara başladığı bildirildi.

Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, AA muhabirine, kış öncesi karla mücadele ekibi oluşturduklarını belirterek, "Bazen yüksek kesimlerde kar kalınlığı 2 metreyi buluyor. Karın yağması ile çalışmalarımız başladı. Ekiplerimiz vatandaşlarımızın mağdur olmaması, eğitimin sürdürülebilmesi için görev başındalar." dedi.

- Bitlis ve Muş

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, yaptığı açıklamada, il genelinde kar nedeniyle 39 köy yolunun ulaşıma kapandığını, vatandaşların mağdur olmaması için ekiplerin çalışmalarına aralıksız devam ettiğini söyledi.

Bu arada kent merkezinde soğuk hava nedeniyle buzlanan yollarda, sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Hizan ilçesinde 3 gündür etkisini sürdüren yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Bülent Hamitoğlu, ekiplerin çalışmalarını inceleyerek görevlilerden bilgi aldı.

Yeşilova Mahalle Muhtarı Recep Aydın, mahallede birçok evin yağıştan zarar gördüğünü anlatarak, "Sayın Kaymakamımız da çalışmalara katıldı ve suyu birlikte tahliye ettik. Vatandaşlarımızın zararı var. Gerekenlerin yapılmasını istiyoruz." dedi.

Muş'ta etkili kar ve tipi nedeniyle 3 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şehmus Yentür, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için karla mücadele ekiplerinin çalıştığını kaydetti.

- Meteorolojiden çığ uyarısı

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu, hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor

Gece gerçekleşen en düşük sıcaklık Van ve Muş'ta 2, Bitlis'te 4, Hakkari'de 3 derece ölçüldü.
Günün beklenen en yüksek sıcaklıkları Van'da 3, Bitlis'te 0, Muş ve Hakkari'de 1 derece olacak.

Bölge genelinde yüksek kesimlerde oluşan kar örtüsü nedeniyle çığ riski olduğu belirtilen açıklamada, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Muhabir : Mesut Varol,Leyla Bala,Şener Toktaş,İbrahim Yaldız,İlhan Eren İnan,Sadrettin Kaya
Yayınlayan : Bülent Karaaslan