28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Doğubayazıt Belediyesi toplu ulaşımda engelleri kaldırdı

Doğubayazıt Belediyesi toplu ulaşımda engelleri kaldırdı - İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Doğubayazıt Belediyesi, modern ve konforlu ulaşım hizmeti verilmesi ve engellilerin ulaşımının kolaylaştırılması amacıyla 8 yeni toplu taşıma aracı aldı - Doğubayazıt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Akhan: - "Açılabilir engelli rampası sayesinde engelli vatandaşlarımız artık çok rahat şekilde toplu taşıma araçlarına binebilecek.

15.02.2018 - 12:17
Araçlarda sadece engelli vatandaşlarımızın seyahat edebileceği bölüm var" - Yaşama Sevinci Doğubayazıt Engelliler Derneği Başkanı Topçi: - "Engelli kardeşlerimiz artık kimseye muhtaç olmadan toplu taşıma araçlarından yararlanabilecek. Çok güzel bir çalışma, belediyemize tüm engelliler adına teşekkür ediyorum"

AĞRI (AA) - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Doğubayazıt Belediyesi, vatandaşlara modern ve konforlu ulaşım hizmeti sunabilmek amacıyla, engellilerin kullanımına uygun 8 yeni toplu taşıma aracı aldı.

Belediyenin, bünyesinde ulaşım hizmeti veren toplu taşıma araçlarını yenilemesiyle engelliler daha rahat seyahat edecek.

Doğubayazıt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yenilenen araçlarla şehir içi ulaşımın daha keyifli ve konforlu bir hale geldiğini söyledi.

Yeni alınan araçların, engelli vatandaşların kullanımına uygun olduğuna dikkat çeken Akhan, "Yeni araçların en önemli özelliği, engelli vatandaşlarımıza kullanım kolaylığı getirmesi. Açılabilir engelli rampası sayesinde engelli vatandaşlarımız artık çok rahat şekilde toplu taşıma araçlarına binebilecek. Araçlarda sadece engelli vatandaşlarımızın seyahat edebileceği bölüm var." diye konuştu.

- Zarar eden taşımacılığı kar etmeye başladı

Akhan, ayrıca 2017 yılında yapılan araç kiralamasının ardından Doğubayazıt Belediyesi denetiminde sürdürülen ulaşım hizmetlerinin şaha kalktığını ifade etti.

Dört güzergah üzerinde sürdürülen şehir içi yolcu taşımacılığı hizmetinin görevlendirme öncesi yıllık ortalama 600 bin lira zarar ettiğinin altını çizen Akhan, şöyle konuştu:

"Belediye tarafından 4 güzergah üzerinde sürdürülen ve yıllık ortalama 600 bin lira zarar eden yolcu taşımacılığındaki araçlar 2017'de yıllığı 500 bin liradan 3 yıllığına kiralanmıştır. Ayrıca daha önce kullanılan 7 otobüsün satışından 600 bin lira gelir elde edilmiştir. Belediyenin bütün birimlerinde olduğu gibi ulaşım hizmetlerini de kara geçirdik."

- 2 bin 300 engelli, araçlardan faydalanabilecek

Yaşama Sevinci Doğubayazıt Engelliler Derneği Başkanı Oktay Topçi ise yeni alınan araçların ilçede yaşayan 2 bin 300 engelliye yönelik çok önemli bir yatırım olduğunu vurguladı.

Engelli vatandaşların toplu taşıma araçlarında kimseye muhtaç olmadan yolculuk yapabileceğinin altını çizen Topçi, şöyle konuştu:

"İlçemizde şu an bizim tespit ettiğimiz 2 bin 300'e yakın engelli var, bunların yüzde 70'i bedensel engelli. Bu arkadaşlarımızın en büyük sıkıntılarından birisi de toplu taşıma araçlarına inip binme meselesiydi. Araçlarda engelli rampası ve bölümü yoktu ama şimdi çok şükür yenilenen otobüslerde hem engelli rampası hem de sadece engellilerin seyahat edebileceği bölüm var. Engelli kardeşlerimiz artık kimseye muhtaç olmadan toplu taşıma araçlarından yararlanabilecek. Çok güzel bir çalışma, belediyemize tüm engelliler adına teşekkür ediyorum."

Bedensel engelli Paşa Çavlan da yeni toplu taşıma araçlarının günlük yaşantılarını kolaylaştırdığını ifade etti.

Çavlan, "Kapı kısmından açılan engelli rampası sayesinde çok kolay şekilde araçlara binip inebiliyoruz. Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Ulaş Akhan'a çok teşekkür ediyorum." dedi.