29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Doğu'da kar yağışı ve soğuk hava

Doğu'da kar yağışı ve soğuk hava - Kar yağışının etkisini sürdürdüğü bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 18 dereceyle Ardahan'da kaydedildi - Bölgede kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları Palandöken'de 63, Sarıkamış'ta 64, Ergan'da 41 santimetreye ulaştıERZURUM (AA) - Kar yağışının etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde, gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 18 dereceyle Ardahan'da ölçüldü.

14.12.2018 - 10:01

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre 4 gündür bazı illerinde kar yağışı etkili olan bölgede, hava, parçalı ve çok bulutlu olacak.

Sabah saatlerinde Erzincan ve Erzurum çevreleri ile öğle saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı kar yağışlı olması bekleniyor. Yağışların Iğdır ve çevresinde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Iğdır'da 1, Erzincan'da 3, Tunceli'de 5, Ağrı, Erzurum ve Kars'ta 10, Ardahan'da 18 derece ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklığı, Iğdır ve Tunceli'de 3, Erzincan'da 0, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 1, Erzurum'da 3, Kars'ta 4, Ardahan'da 5 derece öngörülüyor.

Bölgede etkili olan kar yağışının ardından kar kalınlığı, Erzurum'da 7 santimetreye ulaşırken kayak merkezlerinden Erzurum Palandöken'de 63, Kars Sarıkamış'ta 64, Erzincan Ergan'da 41 santimetre olarak ölçüldü.

Yetkililer, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklar konusunda dikkatli olunmasını istedi.

Muhabir : Sagip Sezginer
Yayınlayan : İlknur Yurdakul