24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Dokudukları kilimler kadınlara gelir oldu

Dokudukları kilimler kadınlara gelir oldu - Batman'ın Sason ilçesine bağlı Yücebağ beldesinde kilim dokuma kursuna katılan 12 kadın, burada ürettikleri kilimlerin yanı sıra seccade, çanta ve heybelerin satışından gelir elde ediyor - Kurs öğreticisi Yavuz: - "Bu kursla kadınların meslek sahibi olmasını sağlıyor.

14.03.2017 - 14:12
Genç kızlarımızın kendi ayakları üstünde durabilmesi kadar güzel bir şey yok" - Kursiyerlerden İçigen: - "Meslek edinmek güzel bir şey"

BATMAN (AA) - Batman'ın Sason ilçesine bağlı Yücebağ beldesinde düzenlenen kursa katılan kadınların hünerli elleriyle dokuduğu kilimler, gelire dönüşüyor.

Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde, belde belediyesinin desteği ile açılan kilim dokuma kursuna katılan 12 kadın, hem meslek öğreniyor hem de yaptıkları ürünlerin satışından gelir elde ediyor.

Kursta öğretici olarak görev yapan Gurbet Yavuz, kursiyerlerin dokudukları kilimleri sergilerde satarak para kazandıklarını söyledi.

"Bu kurslar kadınların meslek sahibi olmasını sağlıyor. Genç kızlarımızın kendi ayakları üstünde durabilmesi kadar güzel bir şey yok." diyen Yavuz, programın 6 aydır devam ettiğini belirtti.

Yavuz, kursta kilimin yanı sıra seccade, çanta ve heybe de yapıldığını dile getirerek, kilimlerin 100-500 liraya sergilerde satışa sunulduğunu kaydetti.

Malzemelerin belediye tarafından karşılandığına işaret eden Yavuz, "Genç kızlarımız çalışma taraftarı. Genç kızların ürettiği ürünlerin karşılığını alması çok önemli." diye konuştu.

- "Meslek edinmek güzel bir şey"

Kursiyerlerden Esra İçigen, 6 aydır kursta eğitim aldığını belirterek, evde zaman geçirmek yerine kursa katılıp bir şeyler öğrenmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

"Meslek edinmek güzel bir şey." diyen İçigen, kadınlara bu tür kurslara katılmalarını tavsiye etti.

Seher İsen, kurs sayesinde kilim dokumayı öğrendiklerini, bir meslek edindiklerini aktardı.

Kursun sabah başladığını saat 14.00'e kadar sürdüğünü anlatan İsen, bu kursların devam etmesi dileğinde bulundu.