28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Dondurucu soğukta yarışmalara hazırlanıyorlar

Dondurucu soğukta yarışmalara hazırlanıyorlar - Bitlisli kayakçılar, yarışmalarda dereceye girebilmek için hava sıcaklığının sıfırın altında 15 derece ölçüldüğü Rahva bölgesindeki tarihi El-Aman Hanı mevkisinde antrenmanlarını sürdürüyor - Kuzey disiplini kayak antrenörü Doymaz: "Soğuk hava sporcularımızı zorluyor.

7.02.2018 - 11:11
Rakım da çok yüksek. Ancak sporcularımız hiçbir şekilde bunu engel olarak görmüyor"

BİTLİS (AA) - ŞENER TOKTAŞ - Bitlis'te kayaklı koşu sporcuları, yarışmalarda başarı elde edebilmek için hava sıcaklığının sıfırın altında 15 derece ölçüldüğü bölgede yarışmalara hazırlanıyor.

Sporcular, dondurucu soğuğa rağmen Bitlis-Tatvan kara yolundaki tarihi El-Aman Hanı mevkisinde, kuzey disiplini kayak antrenörü Sedat Doymaz yönetiminde çalışmalarını sürdürüyor.

Kar kalınlığının 25 santimetreyi bulduğu bölgede antrenman yapan kayakçılar, yarışmalarda Bitlis'i en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyor.

Antrenör Doymaz, AA muhabirine, Türkiye Kayak Federasyonunun (TKF) 2017-2018 yılı faaliyet programında yer alan kayak yarışmalarına hazırlandıklarını söyledi.

Yarıyıl tatilinde yaklaşık 60 sporcuyla çalışmalara devam ettiklerini anlatan Doymaz, şöyle konuştu:

"Rahva bölgesinde kar olduğu için burada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sporcuların yarısı müsabakalara katılıyor, diğerleri de önümüzdeki yıl yapılacak yarışmalara hazırlanıyor. Rahva bölgesi kayaklı koşu için en uygun pist. Buradaki karı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Olimpiyatlarda sporcu yarıştırmayı hedefliyoruz. Sürekli, milli takımda sporcumuzun olmasını istiyoruz. Bu nedenle sporcularımız eksi 15 derecede hiç durmadan çalışmalarını sürdürüyor."

Ağrı ve Bolu'da önümüzdeki günlerde yarışmaların yapılacağını belirten Doymaz, 20 sporcuyla katılacakları Ağrı'daki yarışmada büyük bir başarı hedeflediklerini anlattı.

Erzurum'da geçen yıl 13 Aralık'ta düzenlenen Kayaklı Koşu K-1 Ligi'nde bir sporcusunun Türkiye ikincisi olduğunu anımsatan Doymaz, yapılacak bu yarışmalara da sıkı şekilde hazırlandıklarını ve sporcuların madalya almak için mücadele edeceğini vurguladı.

"İnşallah emeklerimiz boşa çıkmayacak. Eksi 15 derecedeki hava şartlarında sporcularımız hiç durmadan emek vererek özveriyle çalışıyor." diyen Doymaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Soğuk hava sporcularımızı zorluyor. Rakım da çok yüksek. Ancak sporcularımız hiçbir şekilde bunu engel olarak görmüyor. Soğuk hava hiçbir şekilde bizi etkilemeyecek. Havanın soğuk olması karın donmasına neden oldu. Bu nedenle kar daha da güzel oldu ve batmıyor. Bu alanda yaklaşık 25 santimetre kar var. Çalıştığımız mevki kayaklı koşuya uygun."