29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Down sendromlu cimnastikçilerin hedefi olimpiyatlar

Down sendromlu cimnastikçilerin hedefi olimpiyatlar - Adıyaman Özel Eğitim Uygulama Merkezinin down sendromlu öğrencilerinden Fatma Bozan ve Mert Kasar, 1 yıl önce başladıkları cimnastikte, Türkiye Şampiyonası'nda derece elde etti - İzmir'de düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda derece elde eden cimnastikçiler, 2020'deki Tokyo Paralimpik Oyunları'na katılmayı hedefliyorADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da yaşayan down sendromlu cimnastikçiler Fatma Bozan ve Mert Kasar'ın hedefi, 2020'deki Tokyo Paralimpik Oyunları'na katılmak.

12.07.2018 - 12:55

Adıyaman Özel Eğitim Uygulama Merkezinde eğitim gören 13 yaşındaki Fatma Bozan ve Mert Kasar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde haftada 3 gün antrenman yapıyor.

Hem okulda hem de antrenmanlarda birbirlerini bir an olsun yalnız bırakmayan sporcuların en büyük hayali milli takımda yer almak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilerde yaklaşık 1 yıl önce başladıkları cimnastik branşında 3 Aralık 2017 Erzincan'da yapılan bölge müsabakalarında Mert Kasar ve Fatma Bozan'ın derece elde ettiklerini söyledi.

Özel Sporcular Spor Federasyonunun 19-21 Haziran tarihlerinde İzmir'de düzenlediği Türkiye Şampiyonası'nda artistik cimnastik branşında Mert'in birinci, Fatma'nın ise ikinci olduğunu ifade eden Keleş, şöyle konuştu:

"Sporcularımız şampiyonada ilimizi çok iyi temsil etmişlerdir. Bizim buradaki amacımız, güçlü toplum ve güçlü Türkiye'nin öne çıkması konusunda tüm gençlerimizin kurumumuzun tüm imkanlarından 24 saat faydalanmalarını sağlamaktır. Engelli çocuklarımızla ilgili yapmış olduğumuz projeler ve onların spora kazandırılması konusunda vermiş olduğumuz eğitimler devam etmektedir. Gayemiz bu çocuklarımızı eve mahkum değil de spor tesislerinde spor yapan bir birey haline getirip sağlıklı bir toplum, güçlü bir Türkiye olması ve ülkemizi uluslararası arenada temsil etmesini sağlamak."

Antrenör Gökben Ermiş ise büyük gayretler sonucunda hedeflerine ulaştıklarını söyledi.

Down sendromlu Fatma Bozan da bundan sonraki hedefinin milli takıma girerek hem dünya hem de 2020'deki Tokyo Paralimpik Oyunları'nda derece elde etmek olduğunu aktardı.

Mert Kasar ise elde ettiği Türkiye şampiyonluğunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a armağan ettiğini dile getirerek, dünya şampiyoluğunu ve olimpiyatları hedeflediğini kaydetti.