25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

DSİ 25. Bölge Müdürü Şenöz:

DSİ 25.

16.02.2017 - 17:00
Bölge Müdürü Şenöz:

- "Manyas Barajı Sol Sahil Projesi bittiğinde 350 bin dekar alan suya kavuşacak"

BALIKESİR (AA) - Devlet Su İşleri (DSİ) 25. Bölge Müdürü Erol Şenöz, Manyas Barajı Sol Sahil Projesi bittiğinde 350 bin dekar alanın suya kavuşacağını bildirdi.

Manyas Ovası'nda incelemelerde bulunan Şenöz, Manyas Barajı ile Sağ Sahil Projesi kapsamında 58 bin dekar alanının sulandığını belirtti. Asıl büyük projenin sol sahil kısmının olduğunu vurgulayan Şenöz, şunları kaydetti:

"Manyas Barajı Sol Sahil Projesi bittiğinde 350 bin dekar alan suya kavuşacak. Bu alan içinde Manyas, Bandırma, Gönen, Susurluk ilçelerindeki bazı köyler yer alıyor. Manyas Barajı Sağ Sahil Sulama Projesi kapsamında kırsal mahallelerden kanal ve toplulaştırmadan dolayı tarlalara girişlerin sorun yarattığı şeklinde şikayetler aldık. Bu şikayetlerin sona ermesi için DSİ olarak malzeme temin edip, bu yolları kısa sürede yapacağız. Çiftçi mağduriyetini önleyeceğiz."

Şenöz ayrıca, Manyas'a geçen ay yağan yağmurun bir yıllık miktara yakın olduğunu belirterek, "Buna bağlı olarak bazı tarlalar su altında kaldı. Suyun arazilerden çekilmesi için motopomplar devreye alındı." ifadelerini kullandı.