25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Duatlon Türkiye Şampiyonası

Duatlon Türkiye Şampiyonası - Şampiyonanın finali Gazipaşa Duatlonu'nda elit kadınlarda Sinem Özdil, elit erkeklerde Zülfü Karabulut birinci olduANTALYA (AA) - Türkiye Triatlon Federasyonunca düzenlenen Duatlon Türkiye Şampiyonası, Gazipaşa Duatlonu ile tamamlandı.

4.11.2018 - 20:45

Gazipaşa'da 140 sporcunun katıldığı final yarışmaları, büyük çekişmeye sahne oldu.

Selinus sahilinde başlayan Gazipaşa Duatlonu'nda, elit kadınlar kategorisinde Antalya Triatlon Spor Kulübü'nden Sinem Özdil, elit erkekler kategorisinde ise aynı kulüpten Zülfü Karabulut birinci oldu.

Sporcuların yarışlarının ardından halk duatlonu da yapıldı. Halk duatlonunda Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik de yarıştı.

Yarışların sona ermesinin ardından gerçekleştirilen törende, dereceye giren sporculara ödül ve madalyaları verildi.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl Marmaris'te ilk duatlonu yaptıklarını, Gazipaşa'da ise final yarışlarını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gazipaşa'nın yarışlar için çok uygun olduğunu aktaran Yalçınkaya, "Kasım ayında olmamıza rağmen hava çok iyi. Katılan sporcularımızın hepsi memnun. İleriki dönemlerde uluslararası yarışmalar Gazipaşa'da yapılabilir." dedi.

Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik de ilk defa duatlon şampiyonasının ilçelerinde yapıldığını belirtti.

Yalçınkaya'ya, yetkililere ve sporculara teşekkür eden Çelik, "İlçemiz bu yarışmalar için çok uygun. Gazipaşa'yı duatlon, triatlon ve dalış merkezi yapmak istiyoruz." diye konuştu.