25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

"Dünya Gıda Günü" konseri

"Dünya Gıda Günü" konseri - Konser, Suriyeli ve Türk gençleri biraraya getirdiANKARA (AA) - "Dünya Gıda Günü" etkinlikleri kapsamında 35 Suriyeli ve Türk gencin yer aldığı "Bizim Koro" İngilizce, Türkçe ve Arapça şarkılar seslendirdi.

18.10.2017 - 21:15

"Göçün geleceğini değiştirin. Gıda güvenliğine ve kırsal kalkınmaya yatırım yapın" sloganıyla Yenimahalle Belediyesi ile İltica ve Göç Araştırmaları Merkezince gerçekleştirilen "Dünya Gıda Günü" etkinlikleri kapsamında Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonunda konser düzenlendi.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilciliği adına bir konuşma yapan Kuvat Bapaev, göç ve yerinden edilmenin dünyanın karşılaştığı en büyük sorunlardan biri olduğunu belirterek, "Bugün çatışma ve siyasi istikrarsızlıktan dolayı göç etmek zorunda kalan insan sayısı İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yanaki en yüksek sayıya ulaşmıştır." ifadesini kullandı.

Kültüre yatırım yapmanın insanın istediği yerde kök salmasına olanak sağlamak anlamına geleceğinin altını çizen Bapaev, göçmenlerin ülkelerine döndüklerinde kültürel anlamda büyük katkı sağlayabileceklerini dile getirdi.

Bapaev, göçmen gençlerin imkan verildiğinde dünyayı daha iyi bir yer haline getirebileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından 35 Suriyeli ve Türk gençten oluşan "Bizim Koro" konser verdi.