19 Mart 2024 Salı / 10 Ramazan 1445

Dünya ikincisi güreşçiye arsa hediye edilecek

Dünya ikincisi güreşçiye arsa hediye edilecek - Dünya Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 86 kiloda gümüş madalya alan Fatih Erdin'e, Çorum Belediyesi tarafından arsa verilecek - Belediye Başkanı ve Güreş Federasyonu Asbaşkanı Zeki Gül: "Fatih Erdin kardeşimiz küçük bir çocukken başladığı güreşin zirvesine çıkmıştır" - Milli güreşçi Fatih Erdin: "Çorum'a ilk defa büyükler kategorisinde dünya şampiyonasında bir madalya kazandırdık.

1.11.2018 - 13:38
Bu da bana nasip oldu"


ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesi, Dünya Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 86 kiloda gümüş madalya kazanan Fatih Erdin'e arsa hediye edecek.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen şampiyonada ikincilik elde eden Çorum Belediyespor Güreş Takımı sporcusu Fatih Erdin, memleketi Çorum'da coşkuyla karşılandı.

Kent merkezi girişindeki bir otelin önünde karşılanan Fatih, beraberinde antrenörü Ruşen Çakır ve Güreş İl Temsilcisi Hüseyin Teke ile araç konvoyuyla şehir turu attı.

Konvoyun ardından belediye önünde mehter takımı tarafından karşılanan Fatih'e, Belediye Başkanı ve Güreş Federasyonu Asbaşkanı Zeki Gül tarafından çiçek verildi.

Vali Necmeddin Kılıç, törende yaptığı konuşmada, güreşin ata sporu olduğunu vurgulayarak, önemli bir spor branşında büyük derece elde eden Fatih Erdin'i tebrik etti.

Zeki Gül de 2010 yılında güreşe başlayan Fatih'in kısa sürede önemli başarılar elde ettiğine dikkati çekerek, "Fatih Erdin kardeşimiz küçük bir çocukken başladığı güreşin zirvesine çıkmıştır. Yıllar önce kulüp olarak 3-4 sporcumuz varken bugün serbest takımımız Süper Lig'de, diğer takımımız Birinci Lig'de mücadele ediyor. Çorum güreşini dünyaya tanıtmaktan memnuniyet duyuyoruz. Diğer güreşçilerimizden de dereceler bekliyoruz." diye konuştu.

"Çorum, yiğidin harman olduğu yerdir." ifadesini kullanan Gül, Güreş Federasyonu Asbaşkanı olarak Çorumlu güreşçilerin alın terini ve hakkını hiçbir organizasyonda yedirmeyeceğini söyledi.

Fatih Erdin ise kendisine destek verenlere teşekkür ederek, memleketine böyle bir başarıyla geldiği için mutlu olduğunu dile getirdi.

Güreşin önemli bir spor dalı olduğunu vurgulayan Fatih, "Çorum'a ilk defa büyükler kategorisinde dünya şampiyonasında bir madalya kazandırdık. Bu da bana nasip oldu. Şampiyon olmak istedim ama nasip olmadı. İnşallah bundan sonraki organizasyonlarda altın madalyayı Çorum'a getirmek isterim. Beni destekleyenlere teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra Çorum'da güreş daha iyi yerlere gelecektir." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Kılıç ve Başkan Gül tarafından Fatih'e, hediye edilecek arsanın sembolik olarak tapusu verildi.

Fatih'e hediye edilecek arsanın yerinin ilk Çorum Belediye Meclisi toplantısında belirlenerek, tahsisinin yapılacağı öğrenildi.