18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

"Dünya Mülteci Çocuk Korosu" konseri

"Dünya Mülteci Çocuk Korosu" konseri - İzmir'de çoğunluğu Suriyeli sığınmacılardan oluşan koro, verdiği konserle dünyaya barış mesajları iletti - Daha önce bir esnaf tarafından darbedilen Suriyeli çocuk Hantumani de koroda yer aldıİZMİR (AA) - İzmir'de, sığınmacı çocuklar ve ailelerinin yaşadıkları sıkıntılar konusunda farkındalık oluşturmak için kurulan "Dünya Mülteci Çocuk Korosu", konser verdi.

26.03.2017 - 22:39

Yaşları 8 ile 12 arasında değişen çoğu Suriyeli 25 çocuktan oluşan "Dünya Mülteci Çocuk Korosu", Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde "Bestelerle Barışa Yolculuk" adlı konser verdi.

Daha önce İzmir'de bir esnaf tarafından darbedilen Suriyeli Hasan Hantumani de koroda yaşıtlarıyla şarkı söyledi.

Antakya Medeniyetler Korosu sanatçılarının da eşlik ettiği sığınmacı çocuklar, Arapça, Türkçe, İngilizce ve Fransızca şarkıları seslendirdi.

Koro, "Bir Dünya Bırakın" ve "Hayat Bayram Olsa" şarkılarını salondakilerle söyledi.

Sığınmacı çocuklar ve ailelerinin sesini duyurmayı amaçladığını belirten müzik eğitmeni Muharrem Dayanç, daha önce de sosyal sorumluluk projelerinde toplumun dezavantajlı kesimlerinin sorunlarını müzikle anlattığını söyledi. Dayanç, sığınmacı çocukların müzikte çok yetenekli olduğunu, 1 yıldan kısa sürede bu koroyu oluşturduklarını aktararak onlara sahnede gördüğü için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Konsere katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, koroyu hazırladığı için müzik eğitmeni Dayanç'a teşekkür etti.

Böke, Hatay'dan İzmir'e farklı coğrafyalara dağılmış sığınmacı çocukların, burada öğrendikleri özgürlük şarkılarını ileride kendi vatanlarına taşıyacaklarına inandığını söyledi.

Konsere, CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı, Grup Başkanvekili Özgür Özel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ilçe belediye başkanları ve İzmirliler izledi.

Gecede Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, müzik eğitmeni Dayanç ve koro ile bir şarkı söyledi.