23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Dünya Spor Bilimleri Araştırmaları Kongresi başladı

Dünya Spor Bilimleri Araştırmaları Kongresi başladı - MCBÜ Rektörü Prof.

23.11.2017 - 14:47
Dr. Çelebi: "Küresel spor endüstrisinin günümüzdeki değeri yaklaşık 700 milyar dolara ulaşmış durumdadır. Ancak sporun asıl değeri, sağlığa, kardeşliğe, dostluğa ve barışa hizmet edecek olmasından kaynaklanıyor"


MANİSA (AA) - Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Spor Bilimleri Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Dünya Spor Bilimleri Araştırmaları Kongresi başladı.

Manisa'daki bir otelde düzenlenen kongrenin açılışında konuşma yapan MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi, üniversitelerinin Türkiye'yi sporcu, hakem, antrenör ve yönetici olarak en üst düzeyde temsil ettiğini, Türk bayrağını dalgalandırdığını kaydetti.

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından bazı ulusal ve uluslararası etkinliklerin iptal edildiğini belirten Prof. Dr. Çelebi, şöyle konuştu:

"Üniversitemiz bu kongrenin gerçekleşmesi için büyük bir özveri ile çalışmalarını sürdürdü. Kongrenin konusunu oluşturan sporun geçmişten günümüze birey ve toplum hayatının en önemli parçasını oluşturduğunu biliyoruz. Küresel spor endüstrisinin günümüzdeki değeri yaklaşık 700 milyar dolara ulaşmış durumdadır. Ancak sporun asıl değeri, sağlığa, kardeşliğe, dostluğa ve barışa hizmet edecek olmasından kaynaklanıyor. Spor bu yönüyle bizim için değerli."

MCBÜ Rektör Yardımcısı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Bilal-i Habeş Gümüş de uluslararası bir kongreye ev sahipliği yapmanın ve Manisa'da gerçekleşiyor olmasının gururunu yaşadıklarını söyledi. Gümüş, kongrenin sadece etkinlik olarak kalmayacağını, geleneksel hale getirerek kalıcılığını sağlayacaklarını bildirdi.

Bu arada, 26 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek Dünya Spor Bilimleri Araştırmaları Kongresi'nde beden eğitimi ve spor öğretimi, spor üretimi, sporda psiko-sosyal alanlar, spor antrenman bilimleri, spor sağlık bilimleri, spor tarihi felsefesi, olimpik hareket ve ruh, toplumsal cinsiyet ve spor konuları ele alınacak.