20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Dünya un sanayicileri Türkiye'de bir araya geldi

Dünya un sanayicileri Türkiye'de bir araya geldi - Antalya'da düzenlenen "TUSAF 13.

4.04.2017 - 11:28
Uluslararası Kongre ve Sergisi"nde yerli ve yabancı 800'e yakın un ihracatçısı, sanayicisi, tedarikçisi ve sektör paydaşı bir araya geldi - TUSAF Başkanı Ulusoy: - "Sektörümüzü daha ileriye taşımak, dünya un ticaretindeki şampiyonluğumuzu perçinlemek adına çok başarılı bir etkinlikti"

İSTANBUL (AA) - Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Eren Günhan Ulusoy, Antalya'da un ihracatçısı ve sektör paydaşlarının katılımıyla düzenlenen "TUSAF 13. Uluslararası Kongre ve Sergisi"nin sektörün daha ileriye taşınması ve Türkiye'nin dünya un ticaretindeki şampiyonluğunu perçinlemesi adına başarılı geçtiğini bildirdi.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Ulusoy, etkinliğin bu yıl "Buğday ve Un Ticareti, Unlu Mamullerde Trendler ve Yenilikçilik" başlığıyla gerçekleştirildiğini aktardı.

Kongrenin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanvekili Faik Yavuz, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu ve bazı bürokratları katılımıyla başladığını anımsatan Ulusoy, etkinlikte 100'ü yurt dışından olmak üzere toplamda 800 un ihracatçısı ve sektör paydaşının hazır bulunduğunu bildirdi.

Ulusoy, etkinlikte, "Buğday ve Un Ticareti", "Unlu Mamullerde Trendler ve Yenilikçilik", "Strateji Geliştirmeye Yönelik Proje Semineri-Gelecek Vizyonu" başlıklı 4 farklı oturum düzenlendiği bilgisini verdi.


- "Ülkemiz adına da başarılı bir etkinlikti"


Ulusoy, geçen yıl dünya genelinde gerçekleştirilen 11,6 milyon tonluk un ticaretinin yüzde 30'unu Türkiye'nin ihraç ettiğini, sektör ihracatında ilk sırada yer alan Türkiye'nin ardından Kazakistan'ın geldiğini bildirdi.

Türkiye'nin Amerika'dan Çin'e kadar çok geniş bir coğrafyaya un ihraç ettiğini kaydeden Ulusoy, sadece ekmeklik değil, diğer diyabetik, makarnalık, bisküvilik gibi unları da ihraç ettiklerini anlattı.

Ulusoy, etkinlikte dünya un sanayicilerinin bir araya geldiğini ifade ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Katılımcı sayısı 800'dü. Bu sayıyı bekliyorduk ancak katılanların ilgisi muazzamdı. Gerçekten dünyada un alanında yapılan en iyi kongrelerden biri olduğumuzu bir kez daha kanıtladık. Kongreye katılanlar sadece un ihracatçısı değildi. Sektörün tüm paydaşları buradaydı. Sektörümüzü daha ileriye taşımak, dünya un ticaretindeki şampiyonluğumuzu perçinlemek adına çok başarılı bir etkinlikti. Burada ülkemizin bu alandaki başarısını nasıl daha ileriye götürürüz, yeni neler yapabiliriz, hangi alternatif ürünlere yoğunlaşabiliriz gibi konuları konuştuk. Ülkemiz adına da başarılı bir etkinlikti."

Ulusoy, gelecek yıl 14'üncüsünü düzenleyecekleri etkinlik için en kısa sürede hazırlıklara başlayacaklarını bildirdi.