29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Dünyanın gözü Muğla'da olacak

Dünyanın gözü Muğla'da olacak - Muğla eylül ve ekim aylarında 2018 Dünya Kiteboard, Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme, Dünya ve Türkiye Plaj Güreşi, Altınpalet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonaları ile Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) 10.

7.09.2018 - 13:48
ayağı ve 54. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'na ev sahipliği yapacak - Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz: -"Muğla'da gerçekleştirilecek şampiyonalarla 100 bine yakın kişiyi iki ay içinde ilimizde misafir edeceğiz"

MUĞLA (AA) - DURMUŞ GENÇ - Muğla'da eylül ve ekim aylarında yapılacak spor organizasyonları dolayısıyla yaklaşık 100 bin kişinin kente gelmesi bekleniyor.

Kent eylül ve ekim aylarında, 2018 Dünya Kiteboard, Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme, Dünya ve Türkiye Plaj Güreşi, Altınpalet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonaları ile Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) 10. ayağı ve 54. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'na ev sahipliği yapacak

5 Eylül'de başlayan ve 9 Eylül'de sona erecek Dünya Kiteboard Şampiyonası'nın yapıldığı Ula ilçesi Akyaka Mahallesi ile Dünya Ralli Şampiyonası'nın yapılacağı Marmaris'te doluluk oranları yüzde 100'e ulaştı. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası (27-30 Eylül) ve Altınpalet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası'na (10-13 Ekim) ev sahipliği yapacak Bodrum ile Türkiye (18-20 Eylül) ve Dünya (6-7 Ekim) Plaj Güreşi Şampiyonalarının gerçekleştirileceği Ortaca'daki otellerde ise doluluk oranları arttı.

Şampiyonaları izlemek üzere kente gelen yerli ve yabancı turistler, bu bölgelerde yoğunluğu artırdı.

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin eylül ve ekim aylarında 5 uluslararası ve 2 ulusal organizasyona ev sahipliği yapacağını bildirdi.

Organizasyonların 2018 Dünya Kiteboard Şampiyonası ile başladığını belirten Öçalmaz, 13-16 Eylül'de Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) 10. ayağının da Marmaris'te gerçekleştirileceğini ve bu dev organizasyona 50 bine yakın izleyicinin geleceğini vurguladı.

9-14 Ekim'de en fazla ve en uzun etabın Muğla'dan geçtiği 54. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'na da ev sahipliği yapacaklarını anlatan Öçalmaz, "Muğla'da gerçekleştirilecek şampiyonalarla 100 bine yakın kişiyi iki ay içinde ilimizde misafir edeceğiz." dedi.

Organizasyonların spor turizmi adına kente büyük katkı sağladığını ifade eden Öçalmaz, şampiyonaların dünyanın birçok ülkesinde canlı yayınlanacağını, milyonlarca kişinin bu etkinliklerde Türkiye ve Muğla'yı göreceğini dile getirdi.

2018 Dünya Kiteboard Şampiyonası'nın organizatör firması Kite Academy'nin eğitmen ve ortaklarından Yavuz Aksakal ise 15 ülkeden 35 sporcunun katıldığı şampiyonada dünyanın en iyilerinin yarıştığını, bu nedenle tüm dünyada gözlerin Akyaka'ya çevrildiğini söyledi.

Yarışlar boyunca Gökova Körfezi'nde canlı yayınlar olacağını vurgulayan Aksakal, "Bu dünyanın freestyle branşındaki tek yarışması. 5 günlük süreçte 100 milyonlara varan bir seyirci kitlesi bu yarışları takip edecek. Bu şampiyona hem Muğla hem de Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Organizasyon yetkililerinden Sedat Çelenk ise 2018 Dünya Kiteboard Şampiyonası'nın dünyanın birçok ülkesinde takip edildiğini, bunun da bölgenin tanıtımına büyük katkı sağladığını ifade etti.

- Dünya Ralli Şampiyonası 13-16 Eylül'de

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Serkan Yazıcı ise Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonunun (FIA) organize ettiği Dünya Ralli Şampiyonası'nda 10. ayak yarışının 13-16 Eylül tarihlerinde Muğla'da yapılacağını, yarışların 3 milyon 700 bin yerinde takipçisi olduğunu söyledi.

Yarışlara dünyanın her yerinden seyirci geleceğini dile getiren Yazıcı, organizasyonun aynı zamanda 155 ülkede canlı yayınlanacağını, bunun ülke ve bölge tanıtımına büyük katkı sağlayacağını ifade etti.