28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

"Dünyaya karşı dik duruyoruz"

"Dünyaya karşı dik duruyoruz" - Bakan Arslan: - "Biz dünyaya dedik ki, 'Ey dünya, ben senin bana biçtiğin role göre değil, milletimin menfaati, ülkemin menfaati, coğrafyamın menfaati, daha da önemlisi dünyadaki mazlumların ve mağdurların menfaati neyi gerektiriyorsa ona göre davranırım, ona göre davranırız, ona göre davranmaya devam ediyoruz" - "Niye kuduruyorlar zannediyorsunuz? Niye her yerden Türkiye'nin başına çorap örmeye çalışıyorlar zannediyorsunuz? Niye Suriye'yi bataklık haline getirip o bataklıktan ülkemize terör sevk ediyorlar? Tabiri caizse sivrisinek sevk ediyorlar zannediyorsunuz? Biz diyoruz ki, sivrisinek öldürmekle bu işi bitiremezsiniz.

3.03.2017 - 17:43
Bataklığı kurutacaksınız. İşte bataklığı kurutmak için bugün Suriye'deyiz"

KARS (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Niye kuduruyorlar zannediyorsunuz? Niye her yerden Türkiye'nin başına çorap örmeye çalışıyorlar zannediyorsunuz? Niye Suriye'yi bataklık haline getirip o bataklıktan ülkemize terör sevk ediyorlar? Tabiri caizse sivrisinek sevk ediyorlar zannediyorsunuz? Biz diyoruz ki, sivrisinek öldürmekle bu işi bitiremezsiniz. Bataklığı kurutacaksınız. İşte bataklığı kurutmak için bugün Suriye'deyiz." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere, Kars'ta bulunan Arslan, AK Parti Sarıkamış Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışı için Sarıkamış ilçesine geldi.

Buradaki açılışta halka seslenen Arslan, Kars'ın ilçeleri ile birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşanan bir yer olduğunu belirtti.

Kars'ın AK Parti'nin arkasında sağlam durduğunu ve duracağına inandığını ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

"15 Temmuz'da 'vatan için canım feda' dediniz. Büyüklerden gördük, kadınlardan gördük, gençlerden gördük. Velhasılı kelam, 80 milyondan gördük. Rabbim hepinizin yar ve yardımcısı olsun. Rabbim, bizi mahcup etmesin. İnşallah sizin desteğiniz olduğu müddetçe biz size hizmeti Hakk'a hizmet bilme düsturuyla size hizmetkar olmaya devam edeceğiz."

Arslan, Kars'ın ve ilçelerinin başka illerle kalkınmışlık farkını gidermeye çalıştıklarını dile getirdi.

Bu cuma günü kendilerini yalnız bırakmayan Karslılara ve Sarıkamışlılara teşekkür eden Arslan, Türkiye'nin dünyaya karşı dik durduğunu anlattı. Arslan, sözlerine şöyle devam etti:

"Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Başbakanımızın önderliğinde dünyaya karşı dik duruyoruz. Biz dünyaya dedik ki, 'Ey dünya, ben senin bana biçtiğin role göre değil, milletimin menfaati, ülkemin menfaati, coğrafyamın menfaati, daha da önemlisi dünyadaki mazlumların ve mağdurların menfaati neyi gerektiriyorsa ona göre davranırım, ona göre davranırız, ona göre davranmaya devam ediyoruz. Niye kuduruyorlar zannediyorsunuz? Niye her yerden Türkiye'nin başına çorap örmeye çalışıyorlar zannediyorsunuz? Niye Suriye'yi bataklık haline getirip o bataklıktan ülkemize terör sevk ediyorlar? Tabiri caizse sivrisinek sevk ediyorlar zannediyorsunuz? Biz diyoruz ki 'sivrisinek öldürmekle bu işi bitiremezsiniz. Bataklığı kurutacaksınız.' İşte bataklığı kurutmak için bugün Suriye'deyiz. Oradan ülkemizin başına çorap örmemeleri, ülkemize terörist göndermemeleri için oralardayız. Oralarda olmaya devam edeceğiz. Ama bir şey daha söylüyoruz, idarenin tek elde olması lazım, yürütmenin tek elden olması lazım. Tek merkezden, tek kafadan bir ses çıkması lazım. Bir ses çıkması lazım ki, bu hainlerin kökünü kazıyalım. Dünyada bizi istemeyenlere karşı da daha da güçlenelim. Daha da büyüyelim."

Konuşmasının ardından kendisine şiir kitabı hediye eden engelli Umut Yılmaz'ı kabul ederek gencin kitabındaki bir şiiri de okuyan Bakan Arslan, daha sonra Kars'a geri dönerek esnaf ziyaretinde bulundu.