28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Düzce'de "Amerikan Beyaz Kelebeği Koordinasyon Merkezi" kurulacak

Düzce'de "Amerikan Beyaz Kelebeği Koordinasyon Merkezi" kurulacak DÜZCE (AA) - Düzce'de son günlerde ağaç ve evlerde sıkça görülen Amerikan beyaz kelebeği ile mücadele kapsamında "Amerikan Beyaz Kelebeği Koordinasyon Merkezi" kurulacağı bildirildi.

15.09.2017 - 21:01

Valilik'ten yapılan açıklamada, geçen günlerde Amerikan beyaz kelebeği ile mücadele kapsamında toplantı yapıldığı anımsatılarak, toplantının karara bağlandığı belirtildi.

Açıklamada, zararlı kelebekle mücadele kapsamında eylem planı oluşturulduğu anlatılarak, şunlar kaydedildi:

"Kent genelinde yaz aylarının başından itibaren daha çok fındık bahçelerinde görülen Amerikan beyaz kelebeğinin yerleşim alanlarındaki bahçe ve evlerin duvarlarını sarmaya başlaması üzerine toplantı gerçekleştirildi. Zararlı ile mücadelenin etkili bir şekilde uygulanması için 'Amerikan Beyaz Kelebeği Eylem Planı' oluşturulması ve eylem planının takibi amacıyla merkez kurulması kararı alındı. Kurulacak merkez ile Amerikan beyaz kelebeğiyle mücadelenin etkinliği ve verimliliğini artırmak için belediyelerin, Düzce Üniversitesi ve diğer kamu kurumlarının koordineli bir şekilde çalışması hedefleniyor."

Eylem planı kapsamında Düzce Üniversitesi tarafından ilaçlama yapımının vatandaşlara duyurmasının sağlanacağını aktarılan açıklamada, mücadele konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme için afişler bastırılacağı ve toplantılar düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada, mücadele konusunda kamuoyunda farkındalık yaratılması amacıyla fındık, mısır, ekonomik değeri olan tarım ürünlerinin yanı sıra vatandaşların arazilerindeki ağaçları ilaçlamaları konusunda teşvik edilmesinin kararlaştırıldığı kaydedildi.