28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

DÜZELTME Saat 16.41'de yayımlanan "Maliye Bakanı Sivas'ta" başlıklı haberimizin 8. paragrafındaki "her 7 işçi" ifadesi "her yeni işçi" olarak düzeltilmiştir. Haberimizi düzelterek yeniden yayımlıyoruz. Saygılarımızla. AA

DÜZELTME Saat 16.

11.02.2017 - 18:32
41'de yayımlanan "Maliye Bakanı Sivas'ta" başlıklı haberimizin 8. paragrafındaki "her 7 işçi" ifadesi "her yeni işçi" olarak düzeltilmiştir. Haberimizi düzelterek yeniden yayımlıyoruz. Saygılarımızla. AA

- Bakan Ağbal: - "Hükümet olarak gerek istihdamın artırılması, gerek işsizliğin azaltılması, esnafımızın sorunlarının giderilmesi için birçok kararı arka arkaya aldık, almaya da devam ediyoruz"

SİVAS (AA) - Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Hükümet olarak gerek istihdamın artırılması, gerek işsizliğin azaltılması, esnafımızın sorunlarının giderilmesi için birçok kararı arka arkaya aldık, almaya da devam ediyoruz." dedi.

Ağbal, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ülkenin bugünlere kolay gelmediğini belirterek, vatandaşların huzur içerisinde olduğunu, milletin milletle ve devletle sorununun bulunmadığını, milletin geleceğe huzur ve güvenle baktığını ifade etti.

Ekonomide de önemli kararlar alındığını anlatan Bakan Ağbal, "Hükümet olarak gerek istihdamın artırılması, gerek işsizliğin azaltılması, esnafımızın sorunlarının giderilmesi için birçok kararı arka arkaya aldık, almaya da devam ediyoruz. Son 14 yıla baktığımızda Türkiye ekonomik olarak gerçekten önceki dönemlerle mukayese edilemeyecek kadar büyüdü, gelişti." diye konuştu.

Global krize rağmen son 8 yıldır 6,5 milyon insana ilave istihdam sağladıklarını kaydeden Ağbal, Türkiye'nin her tarafının şantiye konumunda olduğunu bildirdi.

Ağbal, son 14 yıldır ekonomide önemli gelişmeler sağlandığını, bunları artırarak devam etmeyi hedeflediklerini belirtti.

15 Temmuz'da yaşanan FETÖ'nün darbe girişimine de değinen Ağbal, şunları söyledi:

"15 Temmuz alçak darbe girişimi ekonomide de bir miktar olumsuz etkiler meydana getirdi. Özellikle darbe girişimi sonrasında oluşan birtakım sıkıntılar birçok alanda etkili olduğu gibi ekonomide de bazı olumsuzlukları beraberinde getirdi. 2016'nın son çeyreğinde ekonomide bir yavaşlama oldu. Bunu mutlaka tersine çevrilmesi ve Türkiye'nin bu yüksek büyüme hikayesinin devam ettirilmesi gerekiyordu. Bu anlamda çok sayıda karar aldık. Özellikle küçük esnafımızı ilgilendiren sanayicilerimizi, iş adamlarımızı, vatandaşlarımızı ilgilendiren son derece önemli kararlara imza attık."

Ağbal, vatandaşlara ve iş adamlarına çağrıda bulunarak, 2017 yılında işe alınacak her yeni işçinin, bütün vergisi, fonu ve priminin devlet tarafından karşılandığını anımsattı.

Müracaat eden esnafa bankalar üzerinde 50 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği verileceğini de kaydeden Ağbal, "Esnafımız 20 Şubat'ta kadar müracaat edebilecek, 27 Şubat'ta inşallah sonuçları açıklayacağız. Bizim isteğimiz bütün başvuranları ve şartları taşıyanları bundan yararlandırmak. 250 bine yakın esnafımız uygulamadan yararlanacak." dedi.

Bakan Ağbal, esnafa birçok kolaylıklar sağladıklarına işaret ederek, "Maliye Bakanlığı olarak yeniden yapılandırma kanunu yaptık. Burada milyonlarca esnafımız vergi dairesine, sosyal güvenlik dairesine olan prim ve vergi borçlarını yapılandırmış, 36 aya kadar taksitlendirmişti. Burada da yine ocak, şubat ve mart ayında taksitler ödenecekti. Hükümet olarak bir değerlendirme yaptık içinde bulunduğumuzu koşullar itibariyle esnafımızın ödenmesi gereken taksitlerini mayıs ve haziran ayına erteledik." ifadelerini kullandı.

Mobilyada KDV'yi düşürdüklerini, beyaz eşyada ÖTV'yi indirdiklerini de anımsatan Ağbal, vatandaşları alışveriş yapmaya davet etti.

Bakan Naci Ağbal, "Esnaf ahilik fonu kanun teklifini Meclise sunduk. Dolaysıyla inşallah bu sistem kurulduktan sonra bir esnafımız herhangi bir şekilde dükkanın kapatmak durumunda kaldığında aynı işsizlik sigortası fonunda olduğu gibi iş yerini kapattıktan sonra bu ahilik fonundan kendisine ödeme yapılacak. Bu da esnafımız için büyük kolaylık. Esnaf darda kaldığında devlet elini uzatacak, iyi gününde de esnaf bir miktar katkıda bulunacak. Devlet olarak biz de aynı sandığa para vereceğiz. Esnafımızı zor duruma düştüğünde develet olarak belirli bir süre ödeme yapacağız. Ahilik fonu bütün esnaflarımıza hayırlı olsun." diye konuştu.

Konuşmanın ardından toplantı, basına kapalı devam etti.