18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

"E-Fatura bilgilendirme" semineri

"E-Fatura bilgilendirme" semineri - Gelir İdaresi Grup Başkanı Kiraz: - "Biz, e-arşiv ve e-fatura toplamını dikkate aldığımızda bugüne kadar 14 milyar faturayı elektronik ortamda düzenlemişiz.

25.07.2017 - 17:08
Biz fatura belgesini elektronik ortamda düzenlememizden dolayı, hazırlanması, postaya iletilmesi, arşivlenmesi, ibraz edilmesi gibi unsurlardan dolayı tasarruf sağladık"

İZMİR (AA) - Gelir İdaresi Başkanlığı Gelir İdaresi Grup Başkanı Abdullah Kiraz, elektronik fatura kullanımı sayesinde ülke olarak tasarruf sağlandığını belirtti.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Ege İhracatçı Birlikleri iş birliğinde düzenlenen "E-Fatura Bilgilendirme Semineri" İzmir'de bir otelde gerçekleştirildi.

Seminerde konuşan Kiraz, e-faturayla birlikte 118 belgenin tek pencere sistemine alınmış olduğunu belirterek, bu sistemi kullananların zaman yönünden büyük fayda sağladıklarını söyledi.

E-faturanın yararlarını gören bütün firmaların bu sisteme geçtiğini aktaran Kiraz, "Biz e-arşiv ve e-fatura toplamını dikkate aldığımızda bugüne kadar 14 milyar faturayı elektronik ortamda düzenlemişiz. Biz fatura belgesini elektronik ortamda düzenlememizden dolayı, hazırlanması, postaya iletilmesi, arşivlenmesi, ibraz edilmesi gibi unsurlardan dolayı tasarruf sağladık." dedi.

Gümrük Bakanlığı Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Rasim Kutlu ise elektronik sistem sayesinde işlemlerin düzenli ve hızlı yapıldığını, bu sayede ticaretin de kolaylaştırıldığını ifade etti.

Elektronik sistemde işlemler yapılırken daha dikkatli yapılmasını isteyen Kutlu, gümrük işlemlerinin elektronik ortama taşınması sayesinde gümrük işlemlerinin daha hızlı yapıldığını kaydetti.

Seminerde Elektronik Defter ve Belge Yönetim Müdürü Şahin Engin Uysal da ihracat ve yolcu beraberindeki faturaların e-fatura olarak düzenlenmesi hakkında bilgi verdi.