28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Edirne'de "Kudüs" fotoğraf sergisi açıldı

Edirne'de "Kudüs" fotoğraf sergisi açıldı - Edirne Valisi Özdemir: - "Tüm Türkiye Kudüs konusunda hassasiyetini ortaya koyup Kudüs'ü sahiplendi"EDİRNE (AA) - Edirne'de, Filistinli gazeteci Saeed Qaq'ın gözünden "Kudüs" fotoğraf sergisi açıldı.

12.12.2017 - 13:26

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü fuaye salonunda açılan sergide, Qaq'ın Kudüs'te çektiği fotoğraflar, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Edirne Valisi Günay Özdemir, burada yaptığı konuşmada, Kudüs'ün Türkiye için önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Kudüs'ün tarih boyunca farklı inanç ve düşüncedeki insanların ortak değeri ve yaşam alanı olduğunu belirten Özdemir, şöyle konuştu:

"Günümüzde de farklı inanç ve düşüncedeki insanların ortak yaşama biçimini, beraber yaşama düşüncesini geliştiremezsek dünyada barış ve huzurun olmayacağı her zaman görülmüştür. Bunu da geçmişte en iyi gösteren Osmanlı medeniyeti olmuştur. Bu medeniyetin kurulduğu Edirne'de farklı inanç ve düşüncedeki insanların kendi inanç ve düşüncelerini yaşayarak ortak yaşama biçiminin nasıl olması gerektiğini göstermiştir. Burada kurulan medeniyet İstanbul'da, Kudüs'te ve dünyanın her yerinde uygulamaya geçtiği zaman huzur ve barışın geldiğini ve insanların mutlu olduğunu hep beraber tarih boyunca yaşamışız. Bundan sonra da ancak bu şekilde bir inanç ve düşünceyle farklı görüşlerdeki insanların ortak yaşama biçimini geliştirebileceğini dünyaya huzur ve barışın bu şekilde geleceğini anlatmamız ve tanıtmamız gerekiyor. Tüm Türkiye Kudüs konusunda hassasiyetini ortaya koyup Kudüs'ü sahiplendi. Türkiye'nin Kudüs'e ve Kudüs barışına sahip çıkacağına inanıyorum."

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt da Kudüs'e sadece Müslümanların değil tüm insanlığın sahip çıkması gerektiğini belirtti.

ABD'nin Kudüs kararının kabul görmediğini aktaran Cırıt, "Kudüs Filistin'in başkentidir. Kudüs'te barış dünyaya barış getirecektir. Tam bağımsız başkenti Kudüs olan Filistin devletinde çocukların ellerinde kitapları ve defterleri ile beraber okula gittiğini görmek istiyoruz." diye konuştu.

Serginin açılışına, parti temsilcileri, kurum müdürleri, sendika, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Sergi 15 Aralık Cuma gününe kadar gezilebilecek.