29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Edirne'den Katar'a yağ ihracatı başladı

Edirne'den Katar'a yağ ihracatı başladı EDİRNE (AA) - Edirne'den Katar'a ayçiçek yağı ihracatının başladığı bildirildi.

23.03.2018 - 16:58

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl sonunda Katar İşadamları Derneği Başkanı Şeyh Faisal Bin Kasım Al Thani ve beraberindeki heyetin Edirne'yi ziyaret ettiklerini hatırlattı.

Katarlı heyetin Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk ve kendisiyle toplantılarda bir araya geldiğini ifade eden Zıpkınkurt, daha sonra Edirne heyetinin de Katar'a ekonomik görüşmeler için gittiğini ifade etti.

Her iki ziyarette de önemli iş birliklerinin görüşüldüğünün altını çizen Zıpkınkurt, şunları kaydetti:

"Dışarıdan bakıldığında farklı yorumlar yapılan yurt dışı ziyaretleri ilimize uzun vadede olumlu geri dönüşler yaratıyor. Bu defa ilimizde ses getiren Katar ziyaretimizin meyvelerini erken almaya başladık. Odamız üyelerinden Edirne Yağ Sanayi Ticaret AŞ (Olin) gerçekleştirilen iş birliği sonucunda bugün itibarıyla Katar'a yağ ihracatına başlamıştır. Bu hem üyelerimiz, hem odamız hem de ilimiz için önemli bir kazanım. Daha önce gerçekleştirdiğimiz yurt dışı temaslarımızdan yavaş yavaş olumlu sonuçlar gelmeye başladı. En kısa sürede bu iş birliklerinin müjdesini de sizlerle paylaşacağımızı temenni ediyor bu vesile ile Edirne Yağ Sanayi Ticaret AŞ'yi ilimize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz."