20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci karne dağıttı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci karne dağıttı DENİZLİ (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Eğitim, ülkemizin geleceğine yapılan en önemli yatırımlardan biri, daha doğrusu en önemlisi.

8.06.2018 - 15:18
" dedi.

Zeybekci, Pamukkale ilçesinde Şefika-Hasan Ateş İlkokulu'nda karne dağıtım töreninde, okulu eğitim camiasına kazandıran aileye teşekkür etti.

Bu okullardan yetişenlerin ülkeye hizmet edeceğini dile getiren Zeybekci, şöyle konuştu:

"Eğitim, ülkemizin geleceğine yapılan en önemli yatırımlardan biri, daha doğrusu en önemlisi. Onun için Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir' sözü, ne kadar da doğru sözdür. Çünkü dünyada milletler ikiye ayrılır. Bilgiyi üreten ve bilgiyi tüketen milletler. Bilgiyi üreten milletler, bilgiyi tüketen milletlere her zaman hakim oldular, her zaman onları yönettiler, her zaman kural koyan ülkeler ve milletler oldular. Bu aziz millet, tarih boyunca hiç diz çökmemiş, hiç teslim olmamış, medeniyetler kurmuştur."

Denizli'ye son 15 yıl içerisinde yaklaşık 1 milyar liralık eğitim yatırımı yaptıklarını hatırlatan Zeybekci, okul sayısını 465'ten 902'ye yükselttiklerini dile getirdi.

Bugün öğrencilerin karne aldığını vurgulayan Zeybekci, "Bütün çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Muhteşem bir eğitim öğretim yılı geçirdiler. Karnelerindeki notları ne olursa olsun, onlar bizim kahramanımızdır. Herkes çok iyi matematik bilecek değil, birçoğu sosyal bilimlerde de çok başarılı olabilir. Dersleri çok iyi olmayabilir, çok iyi müzisyen, ressam, tiyatrocu olabilir. Bütün bu alanlardaki başarılarını da diğer derslerden ayırmamız lazım." dedi.

Zeybekci, öğrencilere güzel bir yaz tatili geçirmelerini temenni etti.

Sınıfları gezen Zeybekci, karne dağıttı, öğrencilerle sohbet etti.