20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Elazığ'da kaçak avlanılan 3,5 ton balık ele geçirildi

Elazığ'da kaçak avlanılan 3,5 ton balık ele geçirildi ELAZIĞ (AA) - Elazığ'ın Maden ilçesinde kaçak avlanıldığı belirlenen 3,5 ton balık ele geçirildi.

3.05.2017 - 18:03

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan, yaptığı açıklamada, Maden ilçesindeki emniyet kontrol noktasında durdurulan bir araçta 3,5 ton sazangiller familyasına ait kaçak avlanılan balık ele geçirildiğini, balıkların piyasa değerinin 40 bin lira civarında olduğunu kaydetti.

Karahan, 1 Nisan-1 Temmuz arasında su ürünleri av yasağı uygulandığını ifade ederek, bu süre içinde avlanılan balıkların milyonlarca yumurta taşıdığına işaret etti.

Karahan, av yasağı uygulamalarının temel sebebinin balıkların üreme sürecini tamamlaması olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Maalesef bu yasağa uymayan vatandaşlarımız var. Bizler kolluk kuvvetleri ile beraber yasak döneminde 24 saat çalışmalarımızı sürdürerek, kaçak balık avlanmasına izin vermeyeceğiz. Ben bu noktada ekip arkadaşlarıma ve kolluk kuvvetlerinde bizlere yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın da bu yasağa uyarak, kaçak avlanıp satış yapan kişilerden balık almamalarını rica ediyorum."