26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Elazığ'daki FETÖ/PDY davası

Elazığ'daki FETÖ/PDY davası - TSK'dan ihraç edilen Hozat 51.

10.07.2017 - 18:16
Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ünlü'nün de aralarında bulunduğu tutuklu 61 askeri personelin yargılandığı davada, içerisinde 2 sözde "atama listesi" ve 2 flash disk ile tabletin yer aldığı poşetin Ünlü tarafından saklandığı anı içeren kamera görüntüleri izlendi

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan, aralarında Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ihraç edilen Hozat 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdulkerim Ünlü'nün de yer aldığı tutuklu 61 askeri personelin yargılanmasına devam edildi.
Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesince, sanık sayısının fazlalığı nedeniyle Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda görülen davanın altıncı duruşmasının ilk oturumunda dava dosyasında yer alan güvenlik kamerası kayıtları izlendi.

Mahkeme heyeti, Ünlü'nün, iddianamede yer alan, içerisinde 2 sözde "atama listesi'', 2 flash disk ile tablet bulunan poşet ile Elazığ Orduevi'ne gelişi ve bir süre kaldığı 302 numaralı odanın bulunduğu koridorun kamera görüntülerini inceledi.

Görüntülere göre, Ankara'dan Tunceli'ye gitmek için Elazığ'a gelen Ünlü, darbe girişimi gecesi geldiği Elazığ Orduevi'nde elinde bir poşetle kaldığı 302 numaralı odanın koridorunda sağa sola baktıktan sonra koridorun sonuna doğru yöneliyor ve kamera açısından çıkıyor.

Birkaç dakika sonra tekrar kamera açısına giren Ünlü'nün elinde söz konusu poşetin olmadığı tespit edilen kayıtlarda daha sonra Kurmay Albay Mahmut Altun'un görüldüğü ve aynı yöne yönelen Altun'un bir süre sonra geri döndüğü yer alıyor.

Savcılık talimatıyla el konulan poşete ilişkin polis tarafından kaydedilen görüntülerde ise poşetin içerisinde 2 sözde "atama listesi", 2 flash disk, tablet ile ıslak mendil olduğu görülüyor.

Sanık Ünlü, mahkemenin söz konusu güvenlik kamerası kayıtlarına ilişkin sorusu üzerine, poşeti klimanın üzerine kendisinin bıraktığını belirterek atama listesinden ise habersiz olduğunu iddia etti.

Söz konusu atama listesini bir başkasının koymuş olabileceğini ileri süren Ünlü, ''Atama listelerini ben koymadım. Benim amacım sadece tableti saklamaktı. Poşette flash disk olduğunu dahi hatırlamıyorum.'' ifadelerini kullandı.