24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Elazığ'daki FETÖ/PDY davasında karar

Elazığ'daki FETÖ/PDY davasında karar - TSK'den ihraç edilen eski Hozat 51.

8.06.2018 - 14:12
Motorlu Piyade Tugay Komutanı Abdulkerim Ünlü'nün de aralarında bulunduğu, 24'ü tutuklu 60 askeri personelin yargılandığı davada karar çıktı - Kararda Ünlü, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan müebbet, 59 sanık ise "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 6 yıl 3 ay ile 10 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırıldı

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında açılan davada, Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ihraç edilen eski Hozat 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Abdulkerim Ünlü'ye müebbet, 59 sanığa ise 6 yıl 3 ay ile 10 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezası verildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, Ünlü, Erzurum'un Oltu ilçesinde tutuklu yargılandığı cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Diğer sanıklar ve avukatlar duruşmada hazır bulundu.

Savcı, esasa ilişkin hazırladığı değerlendirmesinde sanıklardan Ünlü'nün "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan, 59 sanığın ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılması yönünde görüş bildirdi.

Ünlü ise darbe girişimiyle ilgili hiç kimseden talimat almadığını öne sürerek üzerine atılı suçlamaları reddetti.

Sanık avukatları da müvekkillerine isnat edilen suçlamaların doğru olmadığını ileri sürerek, tahliye ve beraatlerini talep etti.

Mahkeme, Ünlü'nün "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan müebbet , 59 sanığın ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay ile 10 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti tarafından ayrıca davada tutuksuz yargılanan 19 sanığın tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkartıldı.