17 Nisan 2024 Çarşamba / 9 Sevval 1445

Elvan ve Eroğlu, Karaman’da

Elvan ve Eroğlu, Karaman’da - Kalkınma Bakanı Elvan: - "Bugün günlerden 3 Kasım.

3.11.2017 - 12:08
‘Yeter, söz milletin’ diyerek, ‘Her şey Türkiye için' diyerek Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde başlayan hareketin, millet iradesiyle iktidara geldiği günün yıl dönümü" - "Bugün bizim için de AK Parti camiası için de önemli bir gün. 3 Kasım iktidara geldiğimiz ilk gün. Son 15 yılda hiç kimsenin hayal dahi edemediği yatırımları gerçekleştirdik, atılımları yaptık. Türkiye’nin büyümesini üçe katladık" - Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: - "Karaman’a ne yapılsa azdır. Hükümet olarak şu ana kadar 11 milyar liralık yatırım yapmışız buraya, son 16 yılda. Bakanlık olarak da 7 baraj, 6 gölet inşa ettik. 76 bin 870 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçimizin cebine, her yıl ilave olarak 32 milyon lira para akıyor"

KARAMAN (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Bugün günlerden 3 Kasım. ‘Yeter, söz milletin’ diyerek, ‘Her şey Türkiye için' diyerek Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde başlayan hareketin, millet iradesiyle iktidara geldiği günün yıl dönümü." dedi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Tesisler Toplu Temel Atma Töreni ve bir takım temaslarda bulunmak üzere Karaman'a geldi.

Karaman Valiliği'ni ziyaret eden Elvan ve Eroğlu, Vali Fahri Meral'den kente ilişkin bilgi aldı.

Bakan Elvan, burada yaptığı konuşmada, Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırısında şehit düşenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine baş sağlığı diledi.

Terör örgütleriyle mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini belirten Elvan, "Hükümet olarak kararlılığımız sonuna kadar devam edecek. Bu terör örgütlerinin kökünü kurutuncaya kadar hep birlikte bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Allah’ın izniyle bu terör örgütlerinin de kökünü kurutacağız. Hiçbir şekilde bu saldırılar bizi yıldırmayacaktır. Biz daha da güçlü şekilde, nerede olurlarsa olsunlar, inlerine kadar girip, ister içerde, ister dışarıda etkisiz hale getirmek için yoğun bir şekilde hem Türk Silahlı Kuvvetlerimiz hem Emniyet mensuplarımız çalışmalarını yürütüyorlar. Allah’ın izniyle hep birlikte, milletimizin de desteğiyle bunları tamamıyla ortadan kaldıracağız." diye konuştu.

- "Karaman’ın ulaşımla ilgili hiçbir sorunu kalmayacak"

Karaman'a müjdelerle geldiklerini anlatan Elvan, 120 milyon liralık yatırımın temelini atacaklarını bildirdi. Bakan Elvan, şehrin hızla geliştiğine işaret ederek, “Ulaşımda Karamanımızın tıkanan damarlarını önemli ölçüde açtık. Şu an itibarıyla ulaşımdaki sorunlar büyük ölçekte giderildi. Kısa bir süre içerisinde Karaman’ın ulaşımla ilgili hiçbir sorunu kalmayacak.” ifadesini kullandı.

Yapılacak hızlı trenle şehrin Akdeniz bağlantısının da sağlanacağını vurgulayan Elvan, şunları söyledi:

"Karaman’ı Türkiye’nin dört bir yanına bağlama imkanına kavuşuyoruz. Havalimanı yapımıyla ilgili adımlar atıldı. hem hava yolu hem demir yolu hem de kara yolu itibarıyla artık Karaman önemli bir cazibe merkezi. Önümüzdeki günlerde, orta ve uzun vadede Karaman Orta Anadolu’nun en önemli cazibe merkezlerinden, durak yerlerinden, transit geçiş yerlerinden biri haline gelecektir."

- "Kararlı şekilde yolumuza devam ettik"

Bakan Elvan, bugünün kendileri için özel bir anlam taşıdığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Bugün günlerden 3 Kasım. ‘Yeter, söz milletin’ diyerek, ‘Her şey Türkiye için' diyerek Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde başlayan hareketin, millet iradesiyle iktidara geldiği günün yıl dönümü. Bu anlamlı günde Karaman’da bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Bugün bizim için de AK Parti camiası için de önemli bir gün. 3 Kasım iktidara geldiğimiz ilk gün. Son 15 yılda hiç kimsenin hayal dahi edemediği yatırımları gerçekleştirdik, atılımları yaptık. Türkiye’nin büyümesini üçe katladık. Refah düzeyini artırdık. Türkiye’yi ekonomik açıdan gerçekten güçlü bir ülke konumuna getirdik. Son 5-6 yılda hükümetimizin önüne engel üzerine engel koymaya çalıştılar. Muhtıralar, gezi olayları, 17-25 Aralık yargı darbesi girişimi, parti kapatma girişimleri, 15 Temmuz darbe girişimi, tüm bunları dikkate aldığınızda biz Türkiye’yi büyütmeye çalıştıkça, önümüzü birileri kesmeye çalıştı ama yılmadık, kararlı şekilde yolumuza devam ettik. Milletimizin desteğiyle, 2003-2016 döneminde o kadar zorlu engellere rağmen Türkiye yılda ortalama yüzde 5,7 büyümüştür. Bu, müthiş bir büyüme performansıdır."

Türkiye'nin büyümeye ve güçlenmeye devam edeceğine vurgu yapan Elvan, "Yeter ki milletimiz bizim arkamızda olsun. Allah’ın izniyle ülkemizi çok daha iyi noktalara getireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

- "Karaman’a 14 müjdeyle geldik"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da bakanlık olarak kente 8 tesisin kazandırılacağı bilgisini verdi.

Bunlardan 2'sinin baraj ve sulama, 4'ünün gölet ve sulama, bir dere ıslahı bir de paket orman tesisi olduğunu aktaran Eroğlu, "Karaman’a 14 müjdeyle geldik. 115 milyon Türk lirası, 7 tanesi DSİ’ye ait 5 Tanesi Orman Genel Müdürlüğünün, bir tane Doğa Koruma ve Milli Parklar, bir tane de Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yatırımları var. Bu müjdelerin tamamının temelini atıyoruz.” diye konuştu.

Bu yıl orman teşkilatının muazzam bir seferberlik içinde olduğuna değinen Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2017-2018 ağaç dikim mevsiminde yıl sonuna kadar 44 bin 536 dekar alanda 3 buçuk milyon fidanı toprakla buluşturacaklar. Ayrıca bu yıl bir bal ormanı kuracağız. Karaman'da 120 haneye 2 milyon 200 bin lira kredi ve hibe desteği verilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlayan '5 bin köye 5 bin gelir getirici orman' projesi kapsamında 8 köyde gelir getirici ağaçlandırma çalışması yapılacak."

İnşa edilen su arıtma tesisini de Şeb-i Arus’a kadar hazır hale getirmeyi amaçladıklarını bildiren Bakan Eroğlu, "Karaman kültürümüzün merkezi. Karamanoğlu Mehmet Bey'in Türkçe’ye yaptığı katkı daima hatırlardadır. Ruhu şad olsun. Karaman’a ne yapılsa azdır. Hükümet olarak şu ana kadar 11 milyar liralık yatırım yapmışız buraya, son 16 yılda. Bakanlık olarak da 7 baraj, 6 gölet inşa ettik. 76 bin 870 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçimizin cebine, her yıl ilave olarak 32 milyon lira para akıyor. 6 dere ıslahı yaptık, 64 milyon fidanı toprakla buluşturduk. 2 şehir ormanı, 5 bal ormanı, 6 mesire yeri tesis ettik, 9 adet de otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu kurduk." değerlendirmesini yaptı.

Eroğlu, bu yatırımların yanı sıra şehre 4 yeni baraj ve 4 yeni gölet kazandırılacağı müjdesini de verdi.