28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Elvan ve Eroğlu Karaman’da

Elvan ve Eroğlu Karaman’da - Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: - "Biz makamda oturmuyoruz.

3.11.2017 - 14:46
Bütün Türkiye'yi geziyoruz. 10 ayda 75 ilde 907 temel atma, 402 açılış olmak üzere bin 309 tesis için merasim yaptık. Bunun da maliyeti 18 milyar lira civarında" - "Baraj inşaatında dünyada ilk 3'e girdik. Gölet inşaatlarında ise dünyada şu anda bizden daha fazla gölet yapan ülke yok. Bundan gurur duyuyoruz"

KARAMAN (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Biz makamda oturmuyoruz. Bütün Türkiye'yi geziyoruz. 10 ayda 75 ilde 907 temel atma, 402 açılış olmak üzere bin 309 tesis için merasim yaptık. Bunun da maliyeti 18 milyar lira civarında." dedi.

Bakan Eroğlu ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Devlet Su İşleri Tesisleri Temel Atma Töreni ve bir takım temaslar için geldiği Karaman'da, belediyeyi ziyaret etti.

Eroğlu, buradaki konuşmasında, Karaman'a her türlü desteği verdiklerini, su arıtma tesisini 16 Aralık'ta tamamlayacaklarını söyledi.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'ın Türkiye'nin en çalışkan belediye başkanlarından biri olduğunu belirten Eroğlu, "3 Kasım 2002'de AK Parti gümbür gümbür iktidara geldi. O günden bu yana yatırımlara imza attık." diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Eroğlu, kente yapılan yatırımlarla ilgili, "Geçmişte doğru düzgün bölünmüş yol yoktu. İller içinde ulaşımda en çok pay alan il Karaman. Karaman'a yatırımlar yağmur gibi yağdı." diye konuştu.

- "Baraj inşaatında dünyada ilk 3'e girdik"

AK Parti iktidarından önce bir göletin 22 yılda yapıldığını dile getiren Eroğlu, şöyle devam etti:

"Biz tecrübemiz sayesinde Türkiye'nin bütün su kaynaklarını planladık. Çalışınca oluyor. Çok çalışmak lazım. Biz makamda oturmuyoruz. Bütün Türkiye'yi geziyoruz. 10 ayda 75 ilde 907 temel atma, 402 açılış olmak üzere bin 309 tesis için merasim yaptık. Bunun da maliyeti 18 milyar lira civarında. Baraj inşaatında dünyada ilk 3'e girdik. Gölet inşaatlarında ise dünyada şu anda bizden daha fazla gölet yapan ülke yok. Bundan gurur duyuyoruz."

Eroğlu, Türkiye'nin su zengini olmadığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Türkiye yarı kurak iklim bölgesi. Hele Karaman gibi yerlerde yağmur daha az. Dolayısıyla suyu çok iyi idare etmemiz lazım. Bu bölgeye su getirmek için tarihte ilk defa Mavi Tünel 110 yıl önce düşünülmüş, raflarda bekliyordu. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakan olduğu dönemde, 'Veysel Hoca Konya Ovası Projesi'ne el at' dedi. Ben tozlu raflardan bir proje buldum. Tamamen yanlıştı. O sistemi kendi metodlarımızla değiştirdik. 17 bin 34 metre uzunluğunda dev bir tünel, Bağbaşı Barajı'nı çok kısa bir zamanda bitirdik. Şu anda Konya Ovası'na su akıyor."

Orman yangınlarına karşı çok başarılı olduklarını da anlatan Eroğlu, yanan alanlarda ağaçlandırma çalışmaları yaptıkları bilgisini verdi.

- "Yılkı atlarının sayısı çok arttı"

Bölgedeki yılkı atlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Eroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bölgede yılkı atlarının sayısı çok arttı. Bunlar tarlalara, vatandaşın mahsulüne zarar veriyor. Bununla ilgili bir çalışma yaptık. Bunları sahiplenmek isteyenler var. Veteriner hekimler nezaretinde gerekli muayene ve kontroller yapıldıktan sonra isteyen vatandaşlara teslim ediyoruz. 10 tane talep eden olursa biz götürüp bırakıyoruz. Bir tane talep eden olursa gelip alıyor."

Bakan Elvan da ülke genelinde olduğu gibi Karaman'da da hayal bile edilemeyen projeleri hayata geçirdiklerine işaret ederek, "Biz Karaman için ne gerekiyorsa yapıyor, her türlü desteği veriyoruz. Bundan sonraki süreçte de vermeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Elvan ve Eroğlu, daha sonra şeref defterini imzaladı.