28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Emekli özel harekat polisleri dernek kurdu

Emekli özel harekat polisleri dernek kurdu - Özel Harekat Şubelerinde görev yapan emekli polislerin kurduğu dernek törenle açıldı - İzmir Emniyet Müdürü Aşkın: - "Biz dünyanın en güçlü devleti, en yüce milletiyiz ve hiç kimse zerre kadar umuda kapılmasın, biz topraklarımızı kanımızın son damlasına kadar savaşıp savunacağız"İZMİR (AA) - Özel Harekat Şube Müdürlüklerinde görev yapmış emekli polisler tarafından kurulan "Ege Emekli Polis Özel Harekatçılar Derneği (EGEPÖHDER)" düzenlenen törenle açıldı.

22.02.2017 - 19:21

Gaziemir ilçesi Abdullah Arda Meydanı'ndaki dernek hizmet binası önünde düzenlenen törene, İzmir Vali Yardımcısı Ali Barış, Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, emekli ve görevdeki polisler ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Törende konuşan İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz'da görevi nedeniyle Ankara'da bulunduğunu, üniforma giymiş teröristlerin saldırılarına yakından şahit olduğunu aktardı.

"Toprakları, o toprak için canlarını veren kahramanlar vatan yapar." diyen Aşkın, Türk Emniyet Teşkilatının da bu kahramanların içinde yer aldığı bir teşkilat olduğunu, özel harekat polislerinin de özel bir yerinin bulunduğunu vurguladı.

Kurulduğu günden bugüne terörle mücadele eden özel harekat polislerinin vatan uğruna yüzlerce şehit verdiğini hatırlatan Aşkın, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu gece düzenlenen saldırıda 53 özel harekat polisinin şehit olduğunu hatırlattı.

Bu saldırıları ve sonrasındaki izleri yakından gördüğünü belirten Aşkın, şunları kaydetti:

"Ben o sabah saat 07.30'da orada bulunan manzarayı gören bir kardeşinizim. Benim gibi Özel Harekatta bulunmuş 2 polis başmüfettişi arkadaşımla gece Ankara Emniyet Müdürlüğündeyken, Özel Harekatta durumun çok kötü olduğunu öğrenince sabah oraya geçtik. O alçak saldırının izlerini yakından gördüm, şu anda da burnumun direği sızlıyor. Havacılık Dairesi Başkanlığımız da orada şehitler verdi, Havacılık Dairesi Başkanı Uygar Elmastaş, Darbe İnceleme Komisyonunda, 'Alçaklar, PKK terör örgütünün üzerine atmaya kıyamadıkları en güçlü bombalarını asker elbisesi giyinmiş hain teröristler kahramanlarımızın üzerine attılar.' dedi. Orada çok sevdiğim kardeşlerimi şehadete uğurladım. Bir tanesini toprağa 150 gram olarak koyduk. Allah bir daha öyle günler yaşatmasın."

Aşkın, kendisini ziyarete gelen bazı emekli ve gazi polislerin terörle mücadelede görev istemelerinin kendisini duygulandırdığını dile getirerek, "Biz dünyanın en güçlü devleti, en yüce milletiyiz ve hiç kimse zerre kadar umuda kapılmasın, biz topraklarımızı kanımızın son damlasına kadar savaşıp savunacağız." diye konuştu.

EGEPÖHDER Başkanı Uğur Yenen de 1990'lı yıllarda kritik görevler üstlendiklerini, emekli olduktan sonra da diğer meslektaşlarıyla birlik ve beraberliklerini koruduklarını kaydetti.

Yenen, "Şimdi emekli olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın seferberlik ilanına katılıyoruz, son nefesimize kadar hainlerle savaşacağımıza yemin ediyoruz. Bizler savaşacak ve şehit olacak kadar genciz. Tüm terör örgütleri birlik olup zehrini kusmaktadır. 15 Temmuz'da olduğu gibi bu vatan için bize verilecek her türlü göreve hazırız." şeklinde konuştu.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol da derneğin faaliyetlerine destek vereceklerini bildirdi.