20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Emniyet kemeri takanlara şapka ödülü

Emniyet kemeri takanlara şapka ödülü - Sivas'ta bayram tedbirleri kapsamında yapılan uygulamada, emniyet kemeri takan sürücü ve yolculara şapka ile araç kokusu hediye edildiSİVAS (AA) - Sivas'ta Ramazan Bayramı tedbirleri kapsamında yapılan uygulamada, emniyet kemeri takan sürücülere ve yolculara şapka ile araç kokusu hediye edildi.

23.06.2017 - 13:32

Sivas Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince bayram tedbirleri kapsamında Bölge Trafik Kavşağı'nda "Emniyet kemeri takana şapka, takmayana ceza" sloganıyla uygulama yapıldı.

Uygulama kapsamında durdurulan araçlarda emniyet kemeri kontrolü yapan ekipler, sürücü dışında arka koltukta oturan yolculara da emniyet kemeri takmaları aksi takdirde bireysel ceza yazılacağı uyarısında bulundu.

Ekipler, araçtaki tüm kişilerin emniyet kemeri taktıktan sonra geçişlere izin verdi. Emniyet kemeri takan sürücülere şapka, araç kokusu ve çocuklar için de balon hediye edildi.

Uzun yoldan gelen sürücüler ise dinlenmeleri için Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü bahçesine yönlendirildi.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Feyzullah Dursun, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, uygulamanın vatandaşların can güvenliği için yapıldığını söyledi.

Sürücü ve yolculara emniyet kemeri takmaları uyarısında bulunduklarını aktaran Dursun, "Emniyet kemeri takma oranı şehirler arası yolculuk yapanlarda yüzde 90'ın üzerinde. Ama bu oran sürücüler için geçerli. Arka koltukta oturan yolcular emniyet kemeri takmıyor. Biz bütün uygulama noktalarımızda kemer takılmasını zorunlu kılıyoruz. Sürücüler ve tüm yolcular emniyet kemeri takmadan otobüsleri dahi göndermiyoruz. 'Emniyet kemeri takana şapka takmayana ceza' sloganımız bu." ifadelerini kullandı.